Relu Fenechiu a scris o carte în pușcărie: Nu a publicat-o, dar a cumpărat tot tirajul

Carti
23.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Doritor de a scăpa de o parte din pedeapsă, Relu Fenechiu a scris o carte, a semnat contractul pentru tipărire, a primit cod ISBN, dar întârzie să trimită editurii forma finală.Urmând exemplul altor politiceni care, pentru a scăpa de o lună de închisoare, s-au apucat de scris cărţi în penitenciar, fostul ministru liberal Relu Fenechiu vrea să publice o lucrare cu privire la posibilităţile de dezvoltare a afacerilor şi metode de susţinere a mediului de afaceri.

Citește și: SCANDAL imens după ce eleva violată a apărut la PRO TV! Avocata face acuzații grave

Manuscrisul a fost deja scris şi corectat de Editura Performantica din Iaşi, urmând, teoretic, ca, în cel mai scurt timp, să vadă lumina tiparului. Despre această carte, şeful editurii spune că „este o problemă delicată“.
Şeful Editurii Performantica, Octav Păuneţ, a confirmat faptul că fostul ministru liberal Relu Fenechiu va publica cartea „Ingineria avansată – soluţie strategică pentru o dezvoltare durabilă a regiunii de Nord-Est“ la editura pe care o conduce. Fostul deputat întârzie însă să trimită materialul final.

Citește și: Decizie drastică luată de eleva violată de cei 7 vasluieni: Părinții sunt în lacrimi

„El a trimis prin intermediul avocatului său deja cartea la noi. Am corectat-o şi i-am trimis-o înapoi pentru a face ultimele rectificări. Nu am mai primit de atunci niciun răspuns. Suntem presaţi şi de cei de la Biblioteca Naţională, care ne cer cele 10 exemplare obligatorii pe care trebuie să le aibă, deoarece a emis codul ISBN, ce reprezintă numărul internaţional standardizat al cărţii. Dom’le, când era mare, toţi îl aplaudau! Acum… Toată lumea caută scandalul şi senzaţionalul“,a spus Octav Păuneţ, deranjat de subiectul momentului când va apărea cartea lui Fenechiu.

Citește și: CUTREMURĂTOR Prima apariție tv a elevei violate: Îmi e foarte FRICĂ / VIDEO
Şi-a cumpărat tot tirajul
Fenechiu şi-a plătit deja tirajul cărţii şi este de aşteptat ca aceasta să nu poată fi găsită la vânzare. „Omul şi-a achitat tirajul. E treaba lui ce face cu el. Nu mă interesează. De ce vreţi să faceţi scandal?! E o problemă delicată. Va scoate cartea la noi pentru că noi am acceptat. Ce e aşa senzaţional?!“, a continuat, pe un ton nervos, Octav Păuneţ. Cartea nu a ajuns la Penitenciar Reprezentanţii Penitenciarului Vaslui au confirmat faptul că Relu Fenechiu nu a depus încă nicio carte pentru care să solicite reducerea pedepsei. „În cazul elaborării unor lucrări ştiinţifice de către persoanele custodiate, administraţiile locurilor de deţinere au în competenţă analizarea şi soluţionarea cererii pentru acordarea zilelor considerate ca executate în vederea liberării condiţionate prin intermediul comisiei pentru liberare condiţionată. În acest moment, comisia constituită la nivelul Penitenciarului Vaslui nu are de soluţionat astfel de solicitări“, a precizat comisar Nicolae Toma, purtător de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Citește și: Eleva violată a dispărut de acasă

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la sfârşitul lunii ianuarie 2104 la cinci ani de închisoare, a fost transferat de la Penitenciarul Iaşi la Penitenciarul Vaslui în februarie 2015. Aici, Fenechiu stă împreună cu fratele său, condamnat şi el la cinci ani de închisoare. Cei doi locuiesc într-o celulă cu patru paturi, unde „au în permanenţă uşa deschisă, beneficiind astfel de o libertate în plus de mişcare, însă doar pe un anumit traseu strict stabilit de penitenciar, conform legii“, după cum a menţionat Nicolae Toma.
sursa: 7est.ro

Articole similare:

Top