Creveții sunt vedetele bucătăriei mediteraneene – ușori, rafinați și extrem de versatili. Se gătesc rapid și absorb perfect aromele ingredientelor cu care sunt combinați. Această rețetă de creveți sotați este ideală atât pentru o cină specială, cât și pentru un prânz rapid, dar spectaculos, aducând pe masă gustul vacanțelor la malul mării.
CITEȘTE ȘI: Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai – Exquis
Răsfăț mediteranean: Creveți sotați cu usturoi, lămâie și ierburi aromate
Ingrediente:
400 g creveți cruzi, decorticați
3–4 căței de usturoi, feliați subțire
3 linguri ulei de măsline extravirgin
Sucul de la ½ lămâie
Coajă rasă de lămâie (opțional)
Sare și piper, după gust
1 linguriță fulgi de ardei iute (opțional)
Pătrunjel proaspăt, tocat
Opțional: 50 ml…

