PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

HOT
25.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Curtea Supremă de Justiție a menținut ieri decizia Curții de Apel Chișinău prin care postul de televiziune ProTV Chișinău este obligat să achite despăgubiri morale profesoarei de la Ungheni.

Tânăra profesoară, care a devenit protagonista unui reportaj ProTV care a scandalizat opinia publică, a cerut despăgubiri morale de la postul TV în valoare de 1,5 milioane de lei.

Citește și: Dragoș Pătraru a prezentat LISTA cu JURNALIȘTII ACOPERIȚI de la Digi 24 / VIDEO

Judecătoria Rîșcani a decis ca postul de televiziune să-i achite femeii despăgubiri în valoare de 40.000 de lei, decizia fiind menținută de Curtea de Apel Chișinău și de Curtea Supremă de Justiție.
Amintim că povestea scandaloasă despre o tânără profesoară din Ungheni a fost difuzată de Pro TV pe 16 ianuarie 2015 în buletinul de știri de la ora 17.00 și apoi repetat în buletinul de la ora 1.00. Subiectul a fost difuzat primul în buletinul de știri, iar titlul știrii a fost „Răzbunare cruntă din partea fostului iubit. Un bărbat din România și-a filmat iubita, o profesoară din raionul Ungheni, în timp ce făcea sex oral”.

Citește și: Dragoș Pătraru s-a sucit: Ce a anunțat la Digi 24 în chestiunea jurnaliștilor acoperiți din post

Videoclipul a fost publicat pe internet de către „ex-iubitul” profesoarei după ce cei doi s-au despărțit. Reporterii de la Pro TV nu s-au limitat doar la cadrele video intime. Jurnaliștii au mers la Ungheni pentru a cere comentarii de la colegii profesoarei și de la mama sa.
Natalia Moloșag a declarat pentru Newsmaker că acțiunea civilă a fost depusă împotriva postului de televiziune în luna martie 2015 în baza Legii cu privire la libertatea de exprimare. Avocata susține că postul de televiziune a încălcat dreptul la respectarea vieții private. Potrivit avocatei, Pro TV neagă acuzațiile, insistând că „a furnizat publicului informații importante”.

Citește și: Elena Udrea, avertisment dur pentru DNA: Ce i-a transmis Laurei Codruţa Kovesi

După reacția opiniei publice, ProTV Chișinău a publicat o scrisoare pe site-ul lor prin care și-a exprimat regretul „pentru erorile comise și își cere scuze de la profesoara din Ungheni și de la toți cei care au fost ofensați de difuzarea acestor materiale”.

Citește și: Profeţia lui Turcescu: Candidat-surpriză al PSD la prezidenţialele din 2019
sursa: http://unimedia.info

Articole similare:

Top