Prima țară din lume unde DEȚINEREA DE ANIMALE SĂLBATICE e INTERZISĂ

Analisti / Jurnalisti Politici
25.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au interzis deținerea animalelor sălbatice în această țară din zona Golfului unde exemplare de leoparzi, lei sau gheparzi sunt crescute de particulari, relatează presa locală citată de AFP.

Citește și: SURPRIZĂ de PROPORȚII: Ce conține raportul MCV

Această prevedere legislativă interzice tranzacționarea sau deținerea oricăror specii de animale sălbatice sau domestice care sunt periculoase, relatează cotidianul Gulf News, indicând că numai grădinile zoologice, parcurile naturale, circurile sau centrele de reproducere și cercetare au dreptul să le găzduiască.

Citește și: Șeful SRI, în fața Comisiei de control cu patru valize de documente clasificate / UPDATE FOTO VIDEO

Oricine va apărea în public cu un leopard, ghepard sau alt tip de animal exotic va fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de până la șase luni și la o amendă de până la 500.000 dirhami (circa 130.000 de euro), potrivit cotidianului amintit.

Cei care utilizează animale sălbatice pentru a amenința alte persoane sunt pasibili de închisoare sau amendă de până la 700.000 de dirhami (circa 182.000 de euro), conform cotidianului Al-Ittihad.

Citește și: Tudor Chirilă, ATAC DUR la adresa lui Dragnea: ‘Cât de NAIV să fii…’

Imagini șocante postate pe rețelele de socializare arată locuitori din Emirate și din alte monarhii din zona Golfului care se distrează în grădinile lor private cu lei și leoparzi domestici. Alții, însă, conduc autovehiculele proprii cu gheparzi periculoși care sunt plasați pe locul pasagerului de lână șofer.

În octombrie, un videoclip, care a strâns foarte multe vizualizări, arată cinci tigri care se plimbau într-o piață având în plan depărtat Burj Al-Arab, luxosul hotel din Dubai.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ – Denunț penal împotriva premierului Grindeanu la DNA/ DOCUMENT

Printre altele, noua lege obligă proprietarii de câini să obțină un permis pentru animalele lor și să le țină în lesă în public, altfel riscă o amendă de până la 100.000 de dirhami (circa 26.000 de euro).

Citește și: Kovesi, reacție de ULTIMĂ ORĂ în scandalul GRAȚIERII

Articole similare:

Top