Prima școală din lume ce interzice aplauzele: Un stat democratic face asta

Interesant!
02.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

O scoala din orasul australian Sydney a interzis aplauzele, favorizand in schimb „incurajarile silentioase”, „chipurile incantate” si „lovirea aerului cu pumnul”.

Reprezentantii scolii spun ca masura a fost introdusa din respect fata de copiii care sunt „sensibili la zgomot”, dar au dezvaluit ca ea a redus, de asemenea, „neastamparul” elevilor care au prea multa energie, informeaza Reuters.

Citește și: Spionul lui Băsescu CUTREMURĂ sistemul: acuzații GRAVE pentru SRI și DNA

Scoala publica Elanora Heights din Sydney a anuntat noul regulament in privinta aplauzelor in cel mai recent newsletter al sau.

„Daca ati asistat recent la o sedinta a scolii noastre, ati remarcat probabul faptul ca elevii nostri practica incurajarile silentioase. In locul aplauzelor, elevii sunt liberi sa loveasca aerul cu pumnul, sa isi compuna expresii incantate pe chipuri sau sa se strambe. Practica a fost adoptata in semn de respect fata de membrii comunitatii noastre scolare care sunt sensibili la zgomot”, se arata in comunicat.

Citește și: SURPRIZĂ TOTALĂ Simona Halep se mărită: El e viitorul soț

Acelasi comunicat afirma ca profesorii ii stimuleaza pe elevi „sa adopte stilul incurajarilor silentioase atunci cand este nevoie” si ca noua metoda reprezinta „o modalitate minunata pentru a cheltui energia copiilor si de a limita neastamparul unora dintre ei”.

Aceasta este cea mai recenta masura dintr-o serie mai ampla de ordonante scolare care au generat critici ample in mass-media din Australia.

Citește și: Ambasadorul Dan Mihalache, implicat într-un NOU SCANDAL: ‘Instituie DICTATURA’ la Londra

Imbratisarile si sarbatorirea Zilei Australiei au fost si ele interzise in mai multe scoli din aceasta tara.

O scoala de fete a negat informatiile aparute intr-un ziar local potrivit caruia profesorii sai au fost rugati sa nu se mai adreseze elevelor prin termeni precum „fete”, „domnisoare” si „femei”, ci printr-un limbaj netru din punct de vedere al genului.

Citește și: Descoperire fabuloasă după 26 de ani: S-a găsit arhiva propagandei comuniste
sursa: ziare.com

Articole similare:

Top