Pokémon Go ajută la găsirea infractorilor: Cum e posibil

Interesant!
15.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Noul joc pentru telefoane mobile Pokémon Go a devenit peste noapte o senzație în SUA, după „a sărit” în fruntea listei de aplicații Apple, dar a avut, de asemenea, un rol în jafurile armate din Missouri, în descoperirea unui cadavru în apropiere de Riverton, și în leziunile minore provocate iubitorilor acestui joc, transmite CNN.

Citește și: Adormirea Maicii Domnului: Spunem sau nu, astăzi, ‘La mulți ani’

După cum au comunicat oficialii și mass-media, poliția din suburbiile din St. Louis au arestat patru adolescenți duminică pentru jaful armat asupra unui magazin, a cărui localizarea geografică a fost făcută utilizând aplicația Pokémon.
Sheila Wiggins (19 de ani) a descoperit cadavrul unui bărbat despre care se crede că s-a înecat în apă mică în apropierea podului de la Riverton (Wyoming), iar toate acestea s-au întâmplat în timp ce ea căuta diverse personaje din această aplicaţie.

Citește și: SCANDAL monstru în Biserica Ortodoxă: ‘Să-şi demonstreze ortodoxia’

Câţiva utilizatori ai aplicaţiei Pokémon au fost răniţi pentru că jucau acest joc în timp ce mergeau pe jos pe stradă, se precizează în comunicat. Jocul implică folosirea hărţilor de pe GPS și a camerei foto de pe telefoane mobile și tablete cu care, în diferite locații reale, sunt căutate personajele virtuale din Pokémon, dintre care cel mai popular este „drăgălașul galben Pikachu”. De altfel, „Pokémon Go” este bazat pe franciza japoneză din 1990, iar creatorii lui sunt Pokémon International Company, Inc Niantic și Nintendo Co Ltd.

Citește și: Acuzații fără PRECEDENT: UE ‘umilește’ Turcia. Poporul turc este traumatizat

sursa: rador.ro

Articole similare:

Top