PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

Politica
09.06.2016
Autor: Roxana Popa

In loc sa mature conducerea centrala a PNL, furtuna localelor i-a dislocat din functii doar pe presedintii organizatiilor PNL bucurestene, relateaza National.

Dupa o prima intalnire cu scantei, cei doi co-presedinti ai PNL i-au fortat pe sefii organizatiilor din cele sase sectoare bucurestene sa demisioneze. Singura care a opus oarece rezistenta a fost Anca Boagiu, presedinta PNL Sector 2, dar si aceasta a cedat in cursul zilei. Frustrati de faptul ca sunt singurii care platesc nota localelor, liderii bucuresteni proaspat sacrificati au cerut la randul lor demisia secretarului general al partidului, Ilie Bolojan, care a fost (cu numele doar!) si seful de campanie al PNL.

Bine infipt in scaunul de primar al Oradei, prospat recastigat la scrutinul de duminica, Bolojan i-a luat peste picior pe colegii perdanti. ”Voi demisiona dupa ce ma consult cu Boc”, le-a amintit Bolojan liberalilor bucuresteni ca, spre deosebire de ei, el si Boc au performat la alegeri, ba chiar sunt primarii PNL cu cele mai mari scoruri din toata tara. Inarmat cu demisiile liderilor bucuresteni, trioul aflat la conducerea PNL – Gorghiu, Blaga, Bolojan – s-a grabit, conform unor surse liberale, sa bata la usa Cotroceniului unde au raportat, probabil, ca vinovatii au fost pedepsiti si PNL este gata de alte fapte electorale marete, la alegerile din toamna.

”PNL a decontat si nerealizarile Guvernului Ciolos”

liberali gorghiu blaga1 PNL ramane consecvent: merge tot cu looser ii!

Ludovic Orban destrama brutal basmul victoriei, narat de liderii Gorghiu si Blaga

Singurul care le-a mai ogoit supararea liberalilor proaspat sacrificati a fost Ludovic Orban. Care, in timp ce Alina Gorghiu se chinuia sa fardeze realitatea si sa minimalizeze esecul electoral,  a pus punctul pe ”i” in mod public. Orban nu numai ca a spus raspicat ca PNL a scos ”un rezultat mult sub asteptari” la locale, dar a si sustinut ca responsabilitatea nu poate fi aruncata doar in spatele liderilor PNL bucuresteni: ”Nu cred ca raspunderea pentru rezultatul de la Bucuresti o porta numai Catalin Predoiu si presedintii de Sectoare. Toti presedintii de Sectoare au fost numiti de conducerea centrala.

Prezentarea tuturor candidatilor s-a facut de catre conducerea centrala”. Orban nu s-a sfiit sa afirme si ca PNL a fost tras in jos la alegerile locale si de proasta prestatie a actualului guvern. ”In mare parte, PNL a pierdut votul din cauza faptului ca Guvernul este perceput ca fiind al PNL, din cauza numirii a lui Ciolos de catre Iohannis. Toate nerealizarile Guvernului si nemultumirile populatiei s-au spart in capul PNL. Noi am decontat nerealizarile Guvernului, dar PSD a profitat de lipsa de actiune a Guvernului in privinta politizarii administratiei, folosindu-si oamenii pe care ii are in administratie”, a reclamat el. Solutia avansata de Orban: un congres precedat de ”alegeri la toate nivelurile”:

”Dupa prezidentiale functionam cu conduceri numite, fara legitimitate. Si la nivel national. Trebuie sa luam decizii care s-ar putea sa nu avantajeze pe unii dintre lideri, dar ele trebuie luate cat mai repede”.

Articole similare:

Top