Percheziții la creatoarea Adina Buzatu, un celebru scriitor și un cunoscut avocat: Sunt acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani

Dive
29.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Surse citate de Agerpres au declarat ca stilista Adina Buzatu, un avocat si scriitorul Eugen Burada se afla printre suspectii unui dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

In acest dosar, politistii de investigare a criminalitatii economice si procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti efectueaza, joi dimineata, perchezitii in municipiul Bucuresti si in patru judete.

Citește și: Până la urmă s-a aflat: Cum a ajuns Tudor Chirilă la PRO TV, la Vocea României

Potrivit surselor citate de Agerpres, perchezitiile vizeaza inclusiv domiciliile celor trei, dar si firme ale acestora.
Conform unor comunicate emise de IJP Prahova si PCA Ploiesti, 34 de perchezitii au loc in acest dosar la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si din judetele. Actiunea vizeaza un grup infractional specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.

Citește și: Nu aveți iPhone7? Nici o problemă, apare iPhone 8: Va fi total diferit!/ VIDEO

Anchetatorii spun ca, in perioada 2012-2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.
Astfel, administratorii unui numar de 20 de societati comerciale au inregistrat in evidentele contabile cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale avand ca drept scop sustragerea de la plata taxelor si impozitelor.

Citește și: Ioan Gyuri Pascu a murit ÎNGLODAT în datorii: A plătit o avere pentru pensia alimentară

Concret, prin intermediul acelor firme ar fi fost efectuate operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate.
„In baza facturilor emise de societatile „fantoma” controlate de suspecti, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat in valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si taxa pe valoare adaugata dedusa in mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de 117.746.750 lei”, se arata in documentele citate.

Citește și: Zeci de PERCHEZIŢII în Bucureşti şi patru judeţe. Creatoare de modă, vizată

Articole similare:

Top