Paste a la Andreea Pătraşcu

Revista Blogurilor
27.05.2012
Autor: dan

Din gama acestora, vă postam şi noi ultima reţetă de paste preparată de ea. Ingredintele sunt puţine, timpul de preparare este scurt, iar rezultatul arată delicios. Spor!

 

Ingrediente:
penne, ciuperci proaspete, roşii cherry, ulei de floarea soarelui, sare, condimente, prosciutto, parmezan

 

Pentru sosul pesto:
busuioc proaspăt, usturoi, ulei de măsline, parmezan

 

Fierbeţi la foc mediu pennele – sau felul vostru preferat de paste – în apă cu sare şi un strop de ulei, pentru a nu se lipi.

 

Sfatul meu este să preparaţi pastele “al dente” şi să nu le fierbeţi în exces. În felul asta, pastele devin o masă mai uşoară, fiindcă nu eliberează tot amidonul şi nici nu se înmoaie prea tare. Pentru efectul “al dente” scădeţi timpul de fierbere înscris pe ambalaj cu aproximativ 15-20%.

 

Sosul pesto se poate prepara foarte uşor în casă, mai ales dacă aveţi un blender la îndemană. Dacă nu, tăiaţi busuiocul mărunt, pisati usturoiul, radeţi puţin parmezan şi adăugaţi o lingură de ulei de măsline. Amestecaţi totul până se formează o pastă.

 

Apoi, puneţi la călit într-o tigaie roşiile şi ciupercile tăiate şi un strop de ulei de floarea soarelui. Iar când sunt gata rumenite, adăugaţi condimente, pastele fierte, sosul pesto şi fasiile de prosciutto (care nu se recomandă prăjit). Amestecaţi timp de maxim 1 minut, presăraţi puţin parmezan ras deasupra şi gata reţeta, aşezaţi-vă la masă.“

 

 

Articole similare:

Top