OFICIAL BMW a fost DETRONATĂ: Mercedes-Benz e cel mai mare producător de automobile de lux din lume

Business
10.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu

BMW a pierdut titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume în favoarea Mercedes-Benz, încheindu-și dominația de peste un deceniu, deoarece nu și-a înnoit gama de modele,transmit Bloomberg și Reuters.

Brandul BMW a anunțat luni că vânzările sale au crescut cu 5,2% în 2016, la 2.003.359 autoturisme, cu aproximativ 80.000 mai puține decât Mercedes, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, care a livrat 2.083.888 vehicule, un avans de 11,3% față de 2015.

Citește și: Fiica unui fost premier, la un pas de DIVORŢ: Cum şi-a umilit soţul la ultima apariţie / FOTO

Pe locul trei în topul producătorilor de automobile de lux s-a clasat Audi, care a livrat anul trecut 1,87 milioane de vehicule, în creștere cu 3,8% față de 2015.

În 2017, creșterea vânzărilor nu va depăși 10%, din cauza cererii mai slabe în Marea Britanie și a încetinirii economiei chineze, a afirmat luni Ian Robertson, directorul de vânzări al BMW.

Citește și: Sorina Matei îl DESFIINȚEAZĂ pe Sebastian Ghiță: Motivul întâlnirii dintre fostul deputat și Coldea

Din 2005, BMW a vândut în fiecare an mai multe automobile decât Mercedes, care a reușit să-și îndeplinească mai devreme cu patru ani obiectivul său strategic de a recâștiga poziția de cel mai mare producător de automobile de lux, după lansarea unor modele noi și introducerea altor tehnologii.

Citește și: SURSE – Se organizează rezistența din PSD: opoziție la Liviu Dragnea

Îndeplinirea obiectivului reprezintă o reușită pentru șeful Daimler, Dieter Zetsche, care nu a reușit să redreseze compania după despărțirea dificilă de brandul Chrysler, în 2007. Acționarii Daimler au amenințat să-i retragă sprijinul lui Zetsche, îngrijorați că Mercedes-Benz era mult în urma rivalelor BMW și Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen AG.

Citește și: Cristoiu aruncă BOMBA: ‘Am un Dosar a cărui publicare ar zgudui România! Cine-l vrea?!’

Incluzând vânzările brandului Smart, Daimler a vândut anul trecut 2,23 milioane de autoturisme. În 2011, la cea de-a 125-a aniversare a Daimler, Zetsche a anunțat ca obiectiv recâștigarea titlului de cel mai mare producător de automobile de lux până în 2020.

Citește și: Ponta, reacție la dezvăluirile lui Ghiță: Până acum doar 2% din ce știe cu adevărat

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeș, în România, unitatea de producție pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Citește și: Judecătorii, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre cazul lui Dragnea

Articole similare:

Top