O bază secretă construită de nazişti a fost descoperită în Arctica. Hitler a vrut-o cu orice preţ

Interesant!
24.10.2016
Autor: Roxana Popa

Râvnită de fostul dictator nazist Adolf Hitler după ce Rusia a fost atacată de către armata celui de-al Treilea Reich, în 1942, baza secretă din Arctica a servit ca depozit de muniţie, dar şi ca bază meteorologică şi strategică.

Misterioasa bază construită de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a ieşit acum la lumină pe Insula Alexandra Land, situată la 1.000 de kilometri de Polul Nord. Baza a fost construită în 1942, după ce Hitler invadase Rusia.

Baza misterioasă care a fost abandonată mai era cunoscută cu numele „Schatzgraber” („Nume de cod”) sau „Treasure Hunter” („Vânătorul de comori”).

Personalul care lucra în această bază s-a intoxicat subit din cauza consumului de carne de urs polar, ceea ce a forţat întregul personal al bazei să o părăsească. Pentru salvarea celor de pe insulă, naziştii au trimis un submarin U-Boat, precizează The Independent.

Hitler voia, iniţial, să construiască acolo numai o staţie meteorologică, dar ulterior a început să o vadă ca fiind o bază strategică, acolo putând fi construite buncăre, depozite de muniţii şi alte obiecte şi documente importante.

Baza a fost redescoperită după 72 de ani de către cercetătorii ruşi. Aceştia au găsit cel puţin 500 de obiecte, inclusiv o serie întreagă de documente pe suport de hârtie, toate foarte bine conservate datorită climei reci. De asemenea, s-au găsit ruinele buncărelor construite de nazişti şi gloanţe ruginite, scrie la rândul său publicaţia Daily Mail.

În timpul războiului, baza a servit ca staţie meteorologică care producea informaţii esenţiale pentru a planurile de mişcare a trupelor, submarinelor şi vapoarelor.

Alexandra Land a fost un teritoriu disputat timp de mai mulţi ani, dar acum face parte din Federaţia Rusă. În prezent, Moscova este tentată să construiască acol o bază militară permanentă.

artica munitie

Articole similare:

Top