O avocată celebră și-a pus țâțe cu banii furați de la un milionar arestat

Fashion
02.12.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Dinel Staicu a ajuns rău de tot. Aflat după gratii, fostul şef al Universităţii Craiova a păţit-o rău de tot. A fost furat de fosta lui avocată. Dar ce a făcut femeia cu banii? Şi-a pus silicoane.

Alina Răducan, cunoscută pentru că l-a reprezentat în instanţă pe omul de afaceri Dinel Staicu, a fost arestată în anul 2008, iar procurorii au stabilit că ar fi fost liderul unui grup de falsificatori de acte, pe baza cărora mai mulţi craioveni au contractat credite bancare de la BCR Craiova. Timp de şase luni, Alina a reuşit să scoată fraudulos din bancă suma de 500.000 de lei. A scăpat de închisoare Procurorii au stabilit că valoarea creditelor contractate varia între 3.500 şi 17.000 de euro, însă solicitanţii primeau doar 200-300 de euro.

Citeşte şi: Exemplu pentru România: Cum vrea o țară să scape de imigranți

Din comisionul câştigat din înşelătorie, avocata din Craiova şi-a făcut şi o operaţie estetică de mărire a sânilor, potrivit anchetatorilor. Anul acesta pe data de 15 aprilie, Alina Răducan a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, însă la recurs avocata lui Dinel Staicu a obţinut reducerea pedepsei la 2 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. Setinţa dată pe data de 27 noiembrie este definitivă. Anchetatorii au stabilit că avocata Alina Răducan a pus la cale un adevărat grup infracţional. 12 persoane au fost racolate în afacerea ilegală, iar împreună au reuşit să facă credite fraudulos. Au avut ajutorul şi unei funcţionare de la o bancă din Craiova. Judecată alături de Dinel Staicu. Avocata lui Dinel Staicu mai este cercetată de DNA şi într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă.

Citeşte şi: Csibi Barna, omul care ‘l-a spânzurat’ pe Avram Iancu, trimis în judecată

Este acuzată că a oferit bani judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache pentru a-l elibera pe Dinel Staicu din închisoare, care era arestat în dosarul Transgaz. Dinel Staicu a declarat în instanţă că este nevinovat şi că fratele lui este cel care s-a ocupat de tot ce înseamnă trafic de influenţă şi dare de mită la Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Omul de afaceri a mai declarat că avocatele Adriana Dascălu şi Ileana Alina Răducan l-au înşelat pe fratele său şi i-au luat de la 100.000 de euro până la 1,5 milioane de euro. Dosarul în care Alina Răducanu este cercetată pentru dare de mită şi trafic de influenţă se judecă pe data de 17 decembrie la Curtea de Apel Bucureşti. Imediat după ce avocata lui Dinel Staicu a fost arestată, au ieşit la iveală şi discuţiile dintre judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, cele care au făcut tot posibilul să îl elibereze pe controversatul om de afaceri. „Aia e amanta lui Dinel, trăieşte cu Dinel. Arată foarte bine, o ştiu şi eu că am văzut-o. Păi am văzut-o în sală, dar am crezut că este nevastă-sa. Şi venea cu haine d-astea mai aşa. Mai de blană, mai nu ştiu ce. Aia v-a dat ok-ul“, se arată în interceptările procurorilor. Alina Răducan este căsătorită cu Mădălin Ţiganul, un cunoscut interlop din Craiova, conform adevărul.

Citeşte şi: De ce ar fi tăiat Iohannis copacii de pe litoral: Are legătură cu pasiunile lui (presă)

646x404 (1)

 

Articole similare:

Top