Nu o să mai pui gura pe ciocolata din România după ce o să citești asta

Healthy Living
14.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Multe din mărcile de ciocolată prezente pe piaţa românească conţin unii aditivi alimentari dăunători sănătăţii.

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS) a făcut un studiu şi un clasament după numărul de E-uri care apare pe etichetele câtorva din mărcile de ciocolată ce pot fi găsite pe rafturile magazinelor, scrie frunza-verde.ro.

Pe primul loc în clasament, cu opt E-uri, se află Novatini (cu cremă căpşuni şi friscă) şi Poiana (cu lapte şi cremă cu aromă de vişine).

Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel şi cea cu vişine) şi Heidi Grand Or Florentine conţin câte şapte E-uri.

Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu cremă de capşune), Africana (cu cremă de rom) şi Poiana (cu frişcă şi căpşune) au în compoziţie câte şase E-uri.

Câte 5 E-uri conţin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes şi amer), Primola (cu caramel sau cu căpşuni), Novatini (cu coniac şi cu rom), Africana (cu cremă de banane) şi Milka Raspberry Cream.

Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel şi cea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fără zahăr au câte patru E-uri.

Alte 37 de mărci de astfel de dulciuri au doar „un E”.

Există însă şi ciocolată fără E-uri. Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale), Lindt (ciocolată amăruie cu migdale) şi Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune) nu au pe etichetă niciun E.

Nutriţioniştii susţin că E-urile din ciocolată produc dezechilibre ale organismului mai ales pe termen lung.

Articole similare:

Top