Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

Arta si Cultura
17.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Antonio Vietri s-a lansat într-un pariu puțin nebunesc: să vândă pantofi confecționați cu fire din aur de 24 de carate. Clienții țintă: țările din Golf, relatează AFP.

Mocasini din piele întoarsă, albaștri sau negri, împletiți cu aur: colecția pentru bărbați „a luat naștere în 2016, după opt luni de studii și tentative”, a declarat acest meșter artizan din Torino. „Sunt primii pantofi din lume cu aur de 24 de carate”, a subliniat el.

Citește și: Ion Țiriac îl DISTRUGE pe șeful ITF, care s-a luat de Ilie Năstase: ‘Regret profund declarația…’

Aurul este prezent în mici fâșii și este aplicat manual. „Particularitatea acestor pantofi este faptul că aurul nu este aplicat, ca un accesoriu sau un nasture. Aurul este parte integrală din încălțăminte și este cusut odată cu materialul din piele”, a spus Antonio Vietri, care va lansa și o colecție pentru doamne.

„Dificultatea a fost de a găsi echilibrul just între rezistența aurului și flexibilitatea pantofului”, a precizat el, deoarece scopul este că pantofii să fie în primul rând confortabili. „Dacă sunt prea moi, aurul se îndoaie, dacă sunt prea duri atunci riscă să ne bată”.

Citește și: BOMBĂ Un celebru politician A FOST ELIBERAT/ Decizia nu e definitivă

Pantofii care necesită 230 grame de aur sunt fiecare piese unice făcuți pe măsură după o analiză completă a piciorului cu un scaner 3D. Pantofii pot ajunge la prețul de 25.000 de euro pentru colecția masculină și la 30.000 pentru linia feminină.

Prețul cuprinde livrarea… cu elicopterul, iar pantofii vin pe o pernă de mătase într-o cutie lăcuită neagră.

Citește și: CTP, dezvăluire șoc despre Simona Halep: ‘A fost un moment foarte DIFICIL’

Există și o colecție mai puțin extravagantă începând de la 250 de euro și una personalizată destinată artiștilor.

În schimb, colecția de lux cuprinde mocasini din mătase împodobiți cu desene aurite și ornamente din pietre prețioase, perle sau diamante.

Citește și: Traian Băsescu ȘOCHEAZĂ: Care ar fi PLANUL SECRET al lui Liviu Dragnea

Articole similare:

Top