Noul material care transformă în praf un glonț / VIDEO

Interesant!
13.04.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Cercetătorii au inventat o spumă ultra-rezistentă compusă din metal (CMF), care poate transforma un glonț în praf, la propriu.

Materialul este mai uşor decât metalul, proprietate care-l face ideal pentru următoarea generaţie de armuri militare pentru soldaţi şi vehicule.

Citește și: Cozmin Guşă aruncă BOMBA despre candidatul PNL la Primăria București

Video de mai jos prezintă experimentul în care cum un proiectil M2 de dimensiunile 7,62 x 63 de mm – se face ţăndări atunci când loveşte un perete din spumă de metal (CMF).

Materialul este rezultatul muncii oamenilor de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord şi anume a inginerului Afsaneh Rabiei, care a lucrat la diverse iteraţii ale CMF-ului timp de mai mulţi ani.

Citește și: Decizie DNA în cazul unei senatoare PNL și a fostului său soț

Potrivit cercetărilor sale cele mai recente, spuma poate absorbi circa 60 – 70 la sută din energia cinetică totală a unui proiectil ca M2. Rezultat ce corespunde normelor stabilite de Institutul Naţional al Justiţiei al SUA (INJ). Cu alte cuvinte, acesta îndeplineşte standardul cerut pentru blindaj antigţonţ.

Citește și: Dan Diaconescu va fi eliberat din pușcărie

Rezultatul cercetării lui Afsaneh Rabiei a demonstrat eficacitatea CMF împotriva razelor X, razelor gamma şi radiaţiei neutronilor. În alte experimente, de la începutul acestui an, CMF a demonstrat că spuma de metal este de două ori mai bună în ce priveşte rezistenţa la foc şi căldură. Aceste proprietăţi deschid o gamă largă de posibile utilizări pentru acest super-material.

Citește și: Scandal sexual cu un deputat PSD în prim-plan: De ce şi-a concediat consiliera / VIDEO

Materialele constrite din CMF ar putea fi folosite pentru amenajarea în interiorul instalaţiilor de deşeuri nucleare, ca piese din modelele navelor spaţiale sau în anumite echipamente medicale. CMF este non-toxic ceea ce înseamnă că sunt uşor de fabricat, dar şi de reciclat.

Citește și: Aplicaţia care îţi arată cine te sună cu număr necunoscut

Articole similare:

Top