Negocieri intense pentru primenirea clasei politice: Ponta – Dragnea si Gorghiu – Blaga, retrasi la pachet!

Politica
20.10.2015
Autor: Roxana Popa

Fierbere mare in clasa politica romaneasca, care a cuprins deopotriva ambele tabere care se bat pentru „ciolanul” Puterii. Pe de o parte, ultimele miscari de la stanga esichierului politic sunt pur si simplu nacucitoare, cu un Victor Ponta tot mai stingher si chiar hingherit de propriii colegi si cu un Liviu Dragnea care executa tot ce misca in partid, dupa ce a devenit, in ritm fortat, noul „El Lider Maximo” al social-democratilor, relatează National.

Il trage dupa el

Victor Ponta a fost nevoit sa-i lase partidul lui Liviu Dragnea. Si toate dragalaseniile dintre ei, de la ultimul congres al PSD, nu au putut acoperi „raceala” tot mai pronuntata dintre cei doi social-democrati. Care, cu siguranta, va atinge cote de avarii odata cu „executiile” in masa care se anunta printre „pontistii” din Guvern, sub pretextul unei remanieri cauzate de „analizarea performantelor manageriale ale ministrilor”. De asemenea, tinand cont si de presiunea tot mai mare, atat pe plan intern, dar mai ales extern, resimtita de catre premierul Ponta, este clar ca acesta pierde serios teren in fata contracandidatului sau. Numai ca probabil va aparea soarele razbunarii si pe strada lui Ponta odata cu pronuntarea deciziei definitive a Curtii Supreme in dosarul „Referendumul”. Cand, dupa cum se vehiculeaza tot mai insistent printre cunoscatorii sistemului, cea mai asteptata varianta de sentinta este cea a unei condamnari marite fata de cea actuala de un an, dar tot cu suspendare. Ceea ce s-ar putea traduce prin faptul ca Liviu Dragnea va fi liber, dar nu va mai putea sa asigure conducerea efectiva a partidului. Pentru ca toti cei care au cerut mazilirea lui Ponta pentru ca a fost trimis in judecata vor trebui sa faca acelasi lucru si daca Dragnea va fi condamnat definitiv. Pana atunci insa, de parca s-ar teme ca nu-i va ajunge timpul, Dragnea trage tare la sefia partidului, inlocuind in ritm fortat esaloanele de conducere ale PSD-ului, inca partidul cel mai puternic, organizatoric vorbind, din Romania. Iar „greii” din nucleul dur din teritoriu sunt inlocuiti pe capete cu ilustri necunoscuti chiar si in propriul partid. Deci, pe stanga cel putin, planurile celor care lucreaza pentru o retragere la pachet a principalilor patru actori politici ai momentului par sa fie in grafic.

Stop game!

Insa, ca o adevarata ironie a sortii, se pare ca de retragerea liderilor celor doua grupari adverse de la sefia PSD-ului nu vor putea profita rivalii politici de la varful PNL. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, va trebui ca si co-presedintii noului partid liberal sa faca pasul inapoi cat de curand. Pentru ca fiind departe de a se dovedi „locomotivele” de care aveau nevoie liberalii ca sa vina la guvernare inainte de termenul alegerilor, pe un culoar atat de favorabil, s-ar putea sa-i coste pe Alina Gorghiu si Vasile Blaga functiile de lideri ai PNL-ului. Iar daca Alina Gorghiu s-ar putea dedica unei cariere parlamentare, se pare ca Vasile Blaga este tot mai hotarat sa o lase mai moale cu lupta politica in care, de altfel, este destul de harsit. Astfel ca si la liberali se asteapta o schimbare din mers atat a esaloanelor de conducere, cat si a celor care vor fi promovati pe listele electorale pentru la anul. Iar in felul acesta, misiunea de primenire a clasei politice romanesti ar putea fi declarata drept indeplinita cu mult mai repede decat s-ar astepta unii dintre actualii lideri ai celor doua principale partide ale tarii.

Articole similare:

Top