NASA bagă spaima în omenire: Se apropie un asteroid

Interesant!
12.02.2016
Autor: Cristi Teodorescu

NASA avertizeaza in legatura cu apropierea de Terra a unui asteroid „frate geaman” cu cel de la Celiabinsk. Bolidul spatial este atent monitorizat de expertii Agentiei spatiale americane.

Asteroidul s-a mai apropiat de Pamant in urma cu doi ani, dar la o distanta confortabila, care nu a trezit ingrijorarea specialistilor: doua milioane de kilometri.

Citește și: Liviu Dragnea dezvăluie dedesubturile demiterii șefilor DGIPI

Actuala traiectorie a asteroidului nu poate fi, deocamdata, stabilita de specialisti, din cauza dimensiunilor destul de reduse ale obiectului si a vitezei lui destul de mari. Potrivit NASA, bolidul se va apropia la cea mai mica distanta de Terra la 5 martie 2016.

Consultat de presa rusa, astrofizicianul Serghei Bogaciov, a apreciat ca „in general, sunt luate in considerare doua scenarii legate de acest eveniment cosmic. Primul presupune ca asteroidul va trece de Terra la o departare de 500.000 de kilometri, ceea ce nu ridica nici un fel de probleme.

Citește și: Declarații halucinante ale judecătoarei care era amanta lui Cristi Borcea: Banii nu erau mită, erau pentru că ne…

„In absenta unor date concrete, cea mai pesimista dintre prognoze merge pe varitana ca bolidul se va apropia de noi pana la 11.000 de kilometri. O astfel de ipoteza exista”, a insistat omul de stiinta rus.

Oricum, s-a grabit el sa precizeze, „eventualitatea coliziunii cu Terra este foarte mica. Chiar daca s-ar intampla asa ceva, asteroidul ar exploda la trecerea prin atmosfera”, informeaza incomemagazine.ro

Citește și: Viol în grup la Iași: Șase tineri, unul de 14 ani, au batjocorit o femeie

Articole similare:

Top