Muntele ATHOS: Avertisment dur legat de profeţiile despre Apocalipsă

Interesant!
21.12.2016
Autor: Roxana Popa

Comunitatea Mănăstirii Cutlumuș din Muntele Athos, lângă care a vietuit într-o chilie Sfantul Paisie Atonitul, a emis un mesaj adresat tuturor ortodocșilor, formuland un avertisment împotriva atracției excesive fata de asa-zisele „profeții” ale sfantului.

Reprezentantii manastirii precizeaza ca mai multe cercuri de credinciosi din țările ortodoxe interpreteaza intr-un sens gresit cuvintele Sfântului Paisie, sau atribuite in mod fals acestuia. De regula, asa-zisle profetii, vehiculate de ortodocsi, fac trimitere la Apocalipsa, informează portalul de știri Lacasuri Ortodoxe.

Parintii atoniti amintesc drept cauza a acestei atractii, „piata globala de astazi”, care ii obisnuieste pe consumatori cu tema „profetiei”, constant reînnoita și promovata. Aceasta este destinata tuturor tipurilor de oameni, indiferent de nivelul lor cultural, de religie sau de origine, vremurile viitoare fiind adesea promovate prin filme cu profeții, prezente pe internet și la televizor, prin muzica, in functie de reteta propagandei superproducțiilor americane.

Calugarii din Athos avertizeaza, astfel, asupra faptului ca „profeția este de neconceput în afara celorlalte virtuți. Una dintre ele este smerenia”. Inclusiv „Sfantul Paisie știa că nimeni nu este infailibil”. Viziunile Sfantului Paisie, legate de viitor, nu incercau sa descrie viitorul, ci subliniau evoluțiile puternice ale unor evenimente, în funcție de alegerea oamenilor.

„Ceea ce este sigur, este faptul că profeția ne este dată spre pocăință, pentru a întoarce viata noastra, catre Dumnezeu. Toți cei implicați în carisma profeției sunt oameni de o anumita sobrietate spirituală. Ei sunt curati duhovniceste, sufletele lor sunt oglinzi pure, care reflectă tainele lui Dumnezeu și ale lumii. Sobrietatea, cu toate acestea, este necesară nu numai profetului, ci și celui care primește profeția”.

Cel ce o primeste in mod corect, trebuie sa transpuna in duhovnicesc ceea ce aude. Din păcate, unii petrec ore intregi pentru a afla cat mai multe despre momentul venirii celui rau, dar nu-si amintesc să redeschida Evanghelia, să priveasca la Cuvântul lui Dumnezeu – mai afirma mesajul Parintilor atoniti.

Articole similare:

Top