Stiripesurse.ro

Loading RSS Feed

Mousse de ciocolată cu portocală: desertul care te cucerește fără efort

Uneori ai poftă de ceva decadent, dar fără jumătate de zi petrecută în bucătărie. Mousse-ul de ciocolată cu portocală e fix genul acela de desert care arată elegant, se simte sofisticat, dar se pregătește cât ai clipi.

Combinația dintre ciocolata neagră intensă și nota proaspătă de portocală creează un echilibru perfect între bogăție și prospețime.

E desertul potrivit când ai musafiri, dar și atunci când vrei doar să te răsfeți cu ceva bun, rece și catifelat.

CITEȘTE ȘI: Descoperă rețeta celui mai simplu tort de ciocolată – Exquis

Mousse de ciocolată cu portocală: desertul care te cucerește fără efort

Ingrediente:
• 200 g ciocolată neagră bună (minimum 55% cacao)
• 3 ouă separate (albușuri și gălbenușuri)
• 200 ml frișcă lichidă neîndulcită
• 2 linguri zahăr
• Coaja rasă de la 1 portocală netratată
• Un praf de sare
• Opțional: câteva picături de extract de vanilie
• Opțional pentru decor: felii subțiri de portocală, ciocolată rasă sau frunze de mentă

CITEȘTE ȘI: Cel mai gustos tort cu mousse de ciocolată și vișine, o surpriză pentru cei dragi – Exquis

Mousse de ciocolată cu portocală: desertul care te cucerește fără efort

Mod de preparare:

  1. Pune ciocolata la topit pe baie de aburi. Când devine complet lichidă, adaugă coaja de portocală și amestecă ușor.

  2. Încorporează gălbenușurile, unul câte unul, în ciocolata caldă, dar nu fierbinte.

  3. Bate frișca până capătă o textură aerată. Nu trebuie să fie rigidă, doar fermă.

  4. Separat, mixează albușurile cu un praf de sare. Când încep să se întărească, adaugă zahărul treptat până obții o spumă lucioasă.

  5. Amestecă întâi frișca în ciocolată. Apoi adaugă albușurile, dar cu mișcări largi, de jos în sus, ca să nu pierzi aerul.

  6. Toarnă mousse-ul în pahare sau cupe. Pune-le la frigider măcar două ore, cât să se așeze bine textura.

Cum îl servești
Cel mai fain e rece, cu un pic de ciocolată rasă deasupra sau cu o feliuță de portocală pentru contrast vizual. Dacă vrei să impresionezi, adaugă și câteva frunze de mentă. E genul de desert care pare rafinat fără să fie pretențios.

Sfat: 
Dacă îți place mai intens, folosește ciocolată cu 70% cacao. Dacă vrei o variantă mai delicată, combină ciocolată neagră cu puțină ciocolată cu lapte.

Articolul Mousse de ciocolată cu portocală: desertul care te cucerește fără efort apare prima dată în Exquis.

Citește articolul complet

Articole similare

Articole populare