Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

Analisti / Jurnalisti Politici
22.06.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Cine nu știe povestea lui Moise? A scos un popor din robie, acum muuulți ani. Un alt moise, cu m din ăsta, vrea același lucru, acum. Să scoată un alt popor dintr-o altă robie, nu egipteană, ci a televiziunilor. Pentru că în România sunt 5 televiziuni de știri, dar numai una are jurnaliști, conform ”mozaismului” contemporan, poporul se îndreaptă spre o direcție greșită. Știu, de când m-am născut doar asta aud. Mereu ne îndreptăm spre undeva greșit. Acum, a apărut farul care nu are nevoie de lumină, luminează singur, și ne va călăuzi. ”Programe de guvernare”, anunță noul moise și câte și mai câte. Sigur, Ponta, Gorghiu, Blaga, Oprea, Nicolicea, Iohannis, Udrea, Băsescu și celelalte faruri sunt mici în promisiuni față de moise. El va lumina, pentru că, nu-i așa, are lumină proprie.

”Nici cei de la RCS nu au înțeles decizia mea. Toată lumea a înțeles că plec de la Digi 24. Eu sunt încântat de ceea ce înseamnă Digi 24. Nu plec, voi fi aici în fiecare luni. Pot zice că un grad de militantism civic am avut întotdeauna și am spus-o foarte cinstit.
E o onoare să închei emisiunea la Digi 24. Emisiunea are o audiență bună pentru un post de știri. Sunt oameni tineri, activi. Problema este că cei mai mulți sunt aici, pe telefon.Televiziunea de știri nu va fi înlocuită cu telefonul mobil pe partea de dezbateri TV. Telefonul mobil este mai degrabă pentru știri.
Tot ce este televiziune de știri, cu excepția Digi 24, conduc electoratul la alegeri către o direcție clară.
Oamenii pe care eu îi caut…. Nu mai ajung la ei pentru că înțeleg altfel viața și capitalismul românesc. Ei vor schimba lucrurile. Sunt oameni care nici nu se uitau la știri până să apară Digi 24.Peste câteva luni, sau peste un an, redacția Digi 24 va lucra la fel cum lucrează acum având ca medie de transmie principală nu televiziunea, ci telefonul. Dar pentru asta eu trebuie să fac altceva, pentru o perioadă.
Ca jurnalist sunt extrem de deranjat de tendința pe care televiziunea ți-o dă. Că televiziunea te face vedetă și că trebuie să fii ministru, ca să schimbi ceva.Mă gândesc să scriu programe de guvernare și să le pun pe site. Cine vrea să le ia.
Politica e determinată de modul în care arată societatea. Un jurnalist, mai ales unul influent, este mult mai important decât un politician. Va fi rejectat imediat când devine politician.Nu va mai exista emisiunea TV Biziday. Voi trece eu, ca jurnalist, într-o altă paradigmă.
O mare parte din români merge așa, ca după un pastor. Eu nu sunt un pastor. Sunt jurnaliști care încearcă să ajungă vedete, să atragă fani, pentru ca apoi să îi direcționeze politic.” sunt vorbele lui Moise Guran aruncate la ”singura televiziune cu jurnaliști” din România.

Articole similare:

Top