Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Analisti / Jurnalisti Politici
13.06.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Magazinele din mediul rural sunt obligate să își instaleze POS-uri, aparate care permit clienților să achite cu cardul și chiar să obțină bani cash din magazin, în anumite condiții. Plafonul de la care instalarea e obligatorie a rămas de 10 mii de euro cifră de afaceri pe an, după votul din Senat. Micii comercianți mai speră că deputații vor crește acest plafon.

Comercianții cu o cifră de afaceri de peste 10 mii de euro nu au încotro și trebuie să instaleze POS-uri în magazine. Legea a intrat în vigoare la începutul anului.

Citește și: Decizie RADICALĂ a Simonei Halep: Nu e pe lista unui turneu important

Maria Ivan a deschis de câteva luni o mică afacere de familie cu produse lactate și a cerut deja oferte de la mai multe bănci. Pentru ca montarea echipamentelor este sarcina acestora, iar patronii trebuie să plătească un comision la fiecare tranzacție.

Alți comercianți refuză instalarea dispozitivelor, chiar dacă riscă amenzi.

Citește și: Mircea Badea CRITICĂ modul în care au acționat polițiștii în cazul Boureanu: Voi ați înțeles

Câțiva parlamentari vor să-i scape de obligația instalării POS-urilor pe comercianții care au o cifră de afaceri mai mică de 50.000 de euro pe an.

Senatul a respins această modificare, dar urmează votul în Camera Deputaților.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE cu Cristian Boureanu: Cum arată fostul deputat după bătaia încasată / VIDEO

sursa: TVR

Articole similare:

Top