Lucian Mândruță stârnește din nou rumoare pe internet: Capul bandei criminale, chiar premierul

Analisti / Jurnalisti Politici
06.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Lucian Mândruță stârnește din nou rumoare pe internet! Mândruță e recunoscut pentru modul total diferit de a gândi și felul tranșant și dur în care își exprimă mesajul.

El îi desființează pe greci, pe care-i numește o bandă de hoți, iar pe Alexis Tsipras îl vede drept capul bandei criminale.

”Acum 100 si ceva de ani, Kipling glumea intr-o nuvela pe seama unui sat din Anglia care decisese prin vot ca „Pamantul e turtit”.

In poveste, satul e acaparat de o trupa de cabaret care foloseste toate argumentele din showbiz, intr-o ofensiva de propaganda care cucereste inimile satului si-i intuneca mintile. Si satul decide prin vot, intr-un referendum local, ca pamantul e plat. Ca o farfurie. Si toata Anglia rade de ei.

Nu e e nimic de ras azi la decizia grecilor de a nu-si plati creditorii.

Nu e de ras pentru ca e un furt la scara nationala, in care faptasii sunt cateva milioane de locuitori ai Uniunii Europene. Capul bandei criminale, chiar premierul. Acoliti: o intreaga masinarie de propaganda stangist-nationalista, care n-a incetat sa le bage in cap in ultimele luni grecilor ca aia care isi vor banii inapoi sunt „teroristi” si „criminali”. Iar ideea de a nu plati, un act de mandrie patriotica. Gen „noi am inventat democratia, si nici acum nu ne-ati platit pentru ea!”

Practic, un guvern isi instiga la furt intreaga populatie si reuseste sa obtina si aprobarea ei pentru un jaf de proportii planetare: 200 si ceva de miliarde de euro pe care Grecia nu mai vrea sa-i dea inapoi.

Ca nu mai vrea. Asta e sensul votului de azi. Probabil ca nici nu mai poate, odata ce, dupa doua decenii de populism si socialism, pensiile aproape ca sunt mai mari ca salariile nemtilor si avioanele mindrei armate grecesti (care n-a castigat un razboi de cand se stie ea) consuma mai multa benzina decat vapoarele cu care chinezii le aduc de imbracat si spaniolii de mancat, pe datorie.

Dar nu asta e cel mai grav lucru in povestea asta. Ci faptul ca grecul, in majoritate, a ajuns sa creada o poveste simpla, construita in laboratoarele stangii de pe malul Nevei (google that) in care Occidentul e un rau stapan de sclavi cu biciul Siemens in mana.

Faptul ca o tara membra UE crede in masa ca organizatia din care face parte ii face vraji noaptea s-o omoare nu e doar un delir, ci si o problema diplomatica: cat sa mai stea astia la masa cu tine – si de ce?

De ce-ar mai munci neamtul sa-l tina pe grecul bolnav de pareri si dependent de munca altora (da, chiar si daca nu luam in calcul datoria, Grecia are nevoie de minim 400 de milioane de euro pe luna DOAR ca sa continue sa traiasca pe acelasi picior mare)? De ce-ar mai inghiti francezul mofturile unui popor care-si trimite la negocieri doar aerele de stapan al prabusirii Europei? Da, Europa Unita – un proiect franco-german care de la bun inceput s-a bazat pe onestitate si munca!

De ce ar mai tine Uniunea un stat membru care o uraste, o submineaza si-o tapeaza de bani pana in ultima clipa?

Grecia, asa cum gandeste acum, nu mai poate fi membra a Uniunii Europene. Grecia crede teoriile conspiratiei construite special pentru mintile mici si orgoliile mari ale marginii Europei civilizate. Grecia s-a lasat prada propagandei stangii extreme si-a ajuns sa-si urasca exact prietenii si binefacatorii. Grecia nu-si asuma nimic din greseli, cu acea mandrie prosteasca a omului care nici nu poate invata din ele. Asta e cel mai trist.

Dincolo de asta, tara asta n-a avut nici o clipa un om de stat veritabil. Unul care sa taie pensii si salarii nelegate de munca si sa-si asume esecul in cariera, la schimb cu salvarea tarii lui. In loc de asta, Grecia a ajuns un stat mafiot construit in intregime pe principiul mituirii electoratului cu sporuri, posturi bugetare, pensii si sinecuri – toate bazate pe forta euro, toate sustinute de imprumuturi. Tocmai pentru ca atunci cand le dai oamenilor slujbe bune si bine platite in care nu fac nimic nu faci altceva decat sa-i opresti sa se mai gandeasca cum ar putea produce ceva cu adevarat util!

De-asta e socialismul toxic. Nu pentru ca aduce solidaritate. Ci pentru ca isi propune sa scoata din societate competitia si spaima de esec si raul si suferinta. Uitand ca tocmai astea duc inainte societatea umana! Uitand ca doar ele ne feresc de indolenta si ratare!

Paradoxal, abia acum Grecia are sansa sa-si revina. Dar va fi o cadere spre drahma, in cursul careia va afla cat valoreaza cu adevarat munca locuitorilor ei. Drahma, adica moneda nationala, le va spune grecilor ce produc ei, ce pot exporta si ce-si pot lua, de afara, la schimb. Pe bune.

Probabil ca va fi mult rau inainte sa fie bine. Si probabil ca vor da vina pe altii si vor canta un cantec trist, intr-o taverna din Pireu, ca sa ne impresioneze.

Iar aia mai destepti dintre ei vor pleca din nou, in tari stupide si reci si rele, in care oamenii isi platesc datoriile si isi iau salariile pe ce muncesc.”, scrie Mândruță pe blogul său.

Articole similare:

Top