Lovitura anului în modă! Hermes nu mai are voie sa producă una din cele mai vândute genți de lux

Fashion
30.07.2015
Autor: Roxana Popa

Dupa mai bine de 30 de ani in care s-a confundat cu imaginea Hermes, Jane Birkin a intors armele, solicitand casei frantuzesti sa renunte la folosirea numelui ei in asocierea cu faimoasa geanta Birkin Croco.

Reactia muzei vine in urma unui raport privitor la cruzimea cu care crocodilii sunt sacrificati, document pe care Jane Birkin l-a catalogat drept infiorator. Gentile Birkin (preturile variind intre 10.500 dolari si 150.000 de dolari) au fost lansate de Hermes in anii ’80.

Realizate dintr-o varietate de piei, cum ar fi piele de vitel, strut, crocodil sau soparla, posetele Birkin au devenit, rapid, unele dintre cele mai ravnite accesorii de moda din lume. Geanta fabricata din piele de crocodil de apa sarata este cea mai scumpa din gama Birkin, fiind preferata vedetelor, incepand cu Sarah Jessica Parker si terminand cu Paris Hilton sau Victoria Beckham. Anual, Hermes realizeaza circa 70.000 de genti Birkin, initial existand si o lista de asteptare pentru achizitionarea acestui produs iconic.

Revenind la demersul initiat de Jane Birkin (68 de ani), trebuie spus ca actrita si cantareata britanica a sfatuit compania franceza sa schimbe urgent denumirea gentii care ii poarta numele, cel putin pana cand Hermes Group “va putea implementa practici mai bune, in acord cu normele internationale, pentru realizarea acestui produs”.

Că va fi multă „suferință” printre vedetele internaționale și autohtone o demonstrează și acuzațiile DNA la adresa Elenei Udrea (posesoare a unor astfel de bijuterii), dar și amenințările primite de o vedetă internațională care a postat o fotografie cum ar fi dat foc unei astfel de genți:

Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului „Gala Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

„Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Francesca Eastwood, fiica cineastului Clint Eastwood, a primit ameninţări cu moartea după ce a distrus – într-un pictorial controversat, realizat „în numele artei” – o geantă Birkin în valoare de 100.000 de dolari.

francesca birkin

Produsele Hermes sunt unele dintre cele mai exclusiviste, iar cele din game Birkin variază cu prețuri între 60.000 și 100.000 de dolari americani bucata.

Hermes style birkin Kim Kardashian Victoria Beckham

Articole similare:

Top