Laura Codruța Kovesi a decapitat PSD: După Liviu Dragnea și Victor Ponta, urmează Ilie Sârbu

Interesant!
16.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Laura Codruța Kovesi a decapitat PSD! Mai întâi a lovit direct în cel care era președinte executiv, Liviu Dragnea. Acesta a primit un an de închisoare cu suspendare pentru Dosarul Referendumului, dar a făcut contestație. Chiar și așa, el a demisionat din funcțiile pe care le avea în partid. După scandalul din ultimele zile, Dragnea a anunțat că e posibil să renunțe să mai reprezinte formațiunea la nivel național.

A doua lovitură a DNA a fost la președintele Victor Ponta. Inițial, oamenii lui Kovesi l-au pus sub urmărire penală. Al doilea pas a fost punerea sub sechestru a averii. Cel de-al treilea pas, care va fi făcut în toamnă, va fi trimiterea în judecată. Inculpatul Victor Ponta e acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor.

Mutarea procurorilor l-a făcut pe Ponta să demisioneze din funcția de președinte al PSD și să rămână un simplu membru de partid.

După P(onta) și D(ragnea) urmează S(ârbu)! Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, este un lider cu greutate în partid. Conform unui comunicat al DNA din 15 octombrie 2014, împotriva lui Ilie Sârbu, senator în Parlamentul României, s-a dispus efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat în celebrul dosar al retrocedărilor. Dacă va ajunge la același statut ca cel al ginerelui său, Sârbu va fi obligat, conform statutului PSD, să renunțe la funcțiile din partid.

Așadar, decapitarea PSD de către DNA va fi completă. Victor Ponta a fost înlăturat, Liviu Dragnea a fost mazilit, iar Ilie Sârbu e foarte aproape.

Articole similare:

Top