Kanye West a plătit un cântăreț din Ungaria după ce i-a FURAT o piesă / VIDEO

Arta si Cultura
25.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Kanye West a ajuns la un acord amiabil cu un rocker ungar care-l acuzase pe starul hip-hop că i-a utilizat fără permisiune una dintre cele mai cunoscute melodii pentru cântecul din 2013 „New Slaves”, relatează Reuters.

Acordul soluționează plângerea că 85 de secunde, sau o treime, din „New Slaves”, care a apărut pe albumul „Yeezus”, plagiază cântecul din 1969 al lui Gabor Presser, „Gyongyhaju Lany”, care în traducere ar însemna „Perle în părul ei”.

Citește și: Marine Le Pen ARUNCĂ Europa în aer, după vizita la Moscova: Ce i-a JURAT lui Vladimir Putin / VIDEO

„Sunt foarte bucuros că s-a terminat”, a afirmat Presser vineri, citat de agenția ungară de știri MTI. Termenii acordului nu au fost dezvăluiți.

Avocații starului hip-hop și al Sony Corp’s Sony/ATV Music Publishing LLC, responsabili în solidar, nu au putut fi contactați pentru a comenta informația.

Citește și: Kovesi prinde un MEGA TOP în Europa: surpriză de PROPORȚII

Cele două părți au ajuns luni la un acord, cu două zile înainte ca Kanye West să fie audiat în instanță. Tribunalul federal din Manhattan a făcut joi publică informația că dosarul a fost scos de pe ordinea de zi ca urmare a unui acord.

„Chestiunea a fost rezolvată amiabil”, a declarat vineri Peter Cane, avocatul lui Presser.

Citește și: Adrian Severin, mesaj CRUNT pentru Liviu Dragnea: ai o pușcărie foarte grea, dacă pierzi asta

Rockerul ungar ceruse daune de cel puțin 2,5 milioane de dolari pentru încălcarea copyright-ului, afirmând că melodia sa este „una dintre cele mai iubite în Ungaria și în Europa de Est”.

El a spus că nu știa că piesa sa a fost plagiată până când avocații lui West i-au dat un termen de 24 de ore pentru „a ajunge la un acord” și apoi i-au trimis un cec de 10.000 de dolari, pe care nu l-a încasat niciodată. Autoarea versurilor, Anna Adamis, era și ea parte în această plângere.

Citește și: Veste URIAȘĂ: JUMĂTATE din POPULAŢIA din România trebuie să PRIMEASCĂ BANI de la stat

Articole similare:

Top