INCREDIBIL Soția și cumnatul lui Condrea, cu bodyguarzi la DNA

HOT
03.06.2016
Autor: Roxana Popa

Uliana Ochinciuc, soția fostului patron Hexi Pharma, și fratele acesteia Radu Ochinciuc, și-au angajat pază specială pentru prima apariție publică, la sediul DNA. La finalul audierilor, procurorii au pus-o sub acuzare pe Uliana și pe directoarea companiei de dezinfectanți, Flori Dinu, relateaza Libertatea.

Procurorii au lăsat-o pe văduva lui Dan Condrea să-și revină din șoc, timp de o săptămână, și ieri au chemat-o la audieri la Direcția Națională Anticorupție, alături de directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu. După circa cinci ore de audieri cele două au fost puse sub acuzare. Soția lui Condrea este acuzată de spălare de bani, iar directoarea de complicitate la delapidare. Cea din urmă, Flori Dinu, mai duce în spate alte 99 de acuzații de infracțiuni imputate de Parchetul General, care a trimis-o în arest la domiciliu momentan.

La audierile procurorilor anticorupție a fost chemat și fratele mai mic al Ulianei, Radu Ochinciuc, cel care figurează în mai multe dintre firmele înființate de Condrea. El a ieșit primul de la audieri, vizibil îngrijorat, încât nu a mai văzut nici mașina care îl aștepta la ieșire. Șoferul unui autoturism de lux și a fugit după el pentru a-l atenționa că trebuie să urce. Bărbatul, angajatul unei firme de pază din Mehedinți, a fost angajat special ca bodyguard pentru cumnatul lui Condrea. Tot de bodyguard a beneficiat și Uliana, o oră mai târziu, când a ieșit de la audieri împreună cu avocata ei. Un individ îmbrăcat similar și același model de mașină a îndepărtat jurnaliștii pentru a o scoate pe Uliana din mulțime și a băgat-o în mașina lui.

La sfârșitul audierilor, procurorii au decis să pună inclusiv sechestru pe bunurile văduvei. Este vorba despre 23 de imobile situate în București și Ilfov, cât și pe 32 de mașini, dar și pe conturi bancare deschise în România, Cipru, Elveția și Germania.

Profitul Hexi Pharma a crescut

Conform Ministerului de Finanțe, care a publicat ieri datele financiare ale mai multor firme românești, Hexi Pharma a avut anul trecut un profit de peste 2,6 milioane de lei. Profitul companiei al cărei patron a decedat recent într-un accident de maşină a crescut faţă de anul 2014, când compania a raportat un profit de peste 1,8 milioane de lei. În 2015, veniturile totale ale Hexi Pharma s-au ridicat la peste 24 de milioane de lei, în creştere faţă de 2014, când veniturile companiei au fost de 17,8 milioane de lei.

Articole similare:

Top