INCREDIBIL Din ce au făcut cei de la Louis Vuitton o nouă colecție de genți

Arta si Cultura
12.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Casa de lux franceză Louis Vuitton a lansat, în colaborare cu artistul american Jeff Koons, o colecție inspirată din pânze celebre, precum „Gioconda” lui Leonardo da Vinci, pentru a moderniza imaginea celebrelor sale genți, relatează EFE.

Tabloul „Vânătoarea tigrului” de Rubens, „Fata cu câinele” de Fragonard, „Lan de grâu cu chiparoși”, de Van Gogh, și „Marte, Venus și Cupidon”, de Titian completează o inițiativă care se bucură de autorizația pinacotecilor care găzduiesc aceste capodopere, precum muzeul Luvru.

Citește și: Marian Vanghelie cutremură politica: Planul secret al lui Gabriel Oprea

Aceste cinci pânze au fost deja reinterpretate de Koons, în seria sa ‘Gazing Ball’, prezentată la galeria Gagosian din New York în noiembrie 2015.

Michael Burke, președintele casei Louis Vuitton, a declarat ziarului Le Figaro că această serie va provoca o dezbatere despre marii maeștrii și va arăta cum canoanele frumuseții sunt influențate de „o lungă listă de artiști”.

Citește și: Mărturia care ZGUDUIE România: Fostul șef al SPP RECUNOAȘTE că alegerile din 2009 au fost FRAUDATE

Modelele acestei colecții ‘Masters’, e pusă la dispoziția publicului din 28 aprilie și va costa, de exemplu modelul Speedy, aproximativ 2.100 de euro (2.223 de dolari).

Ideea a venit din partea lui Delphine Arnault, directoarei adjunctă a Louis Vuitton, iar Koons a declarat ziarului Le Figaro că a acceptat-o deoarece îi place „să încerce toate posibilitățile creative ale artei”.

Citește și: Verdict pentru România, la Eurovision: Ce vor face Ilinca şi Alex Florea / VIDEO

Artist Jeff Koons with his Rubens bag PR SHOT

Articole similare:

Top