INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

Interesant!
14.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Alergatorul algerian Abdellatif Baka, care a concurat duminica, pe Stadionul Maracana din Rio, in proba de 1.500 m la categoria T13, rezervata concurentilor cu deficiente de vedere mai usoare, a cucerit aurul la Jocurile Paralimpice 2016.

Surprinzator este ca timpul obtinut de Abdellatif a fost mai bun decat cel cu care americanul Matthew Centrowitz a devenit campion olimpic la Rio, noteaza Agerpres.

Citește și: IMAGINILE ce vor face înconjurul mapamondului: Cum au fost surpinși Iohannis și Hollande

Baka, sportiv care a stabilit si un nou record mondial, s-a impus la clasa T13 in 3min.48sec.29sutimi, in timp ce Matthew Centrowitz a castigat luna trecuta titlul olimpic in 3min.50sec.00sutimi, precizeaza agentia EFE.
„Nu a fost usor sa castig aceasta medalie de aur. Am muncit non stop in ultimii doi ani si a fost foarte, foarte dificil pentru mine.” a declarat Abdellatif dupa victorie, potrivit Huffington Post.

Citește și: Un renumit nutriționist SPULBERĂ un MIT: Combinația slănină cu ceapă, NOCIVĂ

De altfel, alti trei atleti paralimpici s-au dovedit mai rapizi decat Centrowitz in proba de 1.500 m a Jocurilor Paralimpice: etiopianul Tamiru Demisse (3:48.49), kenyanul Henry Kirwa (3:49.59) si algerianul Fouad Baka (3:49.84), fratele lui Abdellatif.
Actualul record mondial la 1.500 m pentru un sportiv fara handicap este detinut de marocanul Hicham El Guerrouj (3:36.00), in timp ce recordul olimpic se afla in posesia kenyanului Ngeny Ngeny (3:32.07).

Citește și: Elena Udrea are din nou iubit. E un donjunan monden, fost model în echipa lui Cătălin Botezatu/ FOTO

Articole similare:

Top