Ilie Năstase și Nadia Comăneci au dat un premiu special echipei refugiaților în cadrul premiilor Laureus

Dive
19.02.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Echipa refugiaților care a participat la Jocurile Olimpice de vară ediția 2016 de la Rio de Janeiro, compusă din 10 sportivi provenind din diferite țări, printre care și Siria, a fost desemnată luni câștigătoarea Premiului Laureus pentru inspirație sportivă, informează Reuters.

Citește și: SURPRIZĂ: Liberalul Gheorghe Falcă, surprins alături de Victor Ponta:Ce au discutat cei doi

„Acest premiu este pentru cele 65,4 milioane de persoane strămutate la nivel global, care nu pot merge la casele lor din cauza conflictelor”, a precizat kenyana Tegla Loroupe, triplă campioană mondială la semimaraton, care a fost șefa de misiune a echipei refugiaților la JO 2016, cu ocazia unei conferințe de presă care a avut loc la Monte Carlo.
Lorupe a adăugat că cei 10 sportivi refugiați „au triumfat asupra adversității și au îndurat călătorii inimaginabile pentru a ajunge la linia de start”.

Citește și: Proces de răsunet, PIERDUT de România la CEDO: Fata unui baron local a câştigat în faţa statului

Echipa refugiaților a avut în componență refugiați din Siria, Congo, Etiopia și Sudanul de Sud, concurând în probele de atletism, înot și judo din cadrul Jocurilor din Brazilia.

Printre membrii Academiei Laureus figurează și doi români: Nadia Comăneci, prima gimnastă din istorie notată cu 10, și fostul tenisman Ilie Năstase, primul lider al clasamentului ATP.

Citește și: Imagine fabuloasă în faţa Guvernului: Ce au făcut protestatarii ‘sub nasul’ lui Sorin Grindeanu/FOTO

Printre vedetele nominalizate la titlul de cel mai bun sportiv al anului se numără atletul jamaican Usain Bolt, cel mai rapid om al planetei, fotbalistul Cristiano Ronaldo, campion al Europei cu Real Madrid și selecționata Portugaliei, precum și gimnasta americană Simone Biles, multiplă campioană olimpică.
Înotătorul american Michael Phelps, deținătorul recordului de medalii olimpice (28, între care 23 de aur), se află la rândul său în fruntea listei nominalizaților la premiul „revenirea anului”, alături de tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro și atleta spaniolă Ruth Beitia.

Citește și: Tăriceanu, reacție VEHEMENTĂ, după atacurile la Guvern venite din străinătate

Articole similare:

Top