Iată puterea unei BOMBE ATOMICE: Suflul exploziei atinge înălțimea Everestului / VIDEO

Interesant!
16.11.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Printre cele mai puternice atacuri nucleare din lume se numără cel de la Hiroshima şi Nagasaki din 1945. Însă, de atunci, bombele nucleare au fost modernizate, ele devenind mult mai devastatoare.

Din 1945 până astăzi, peste 2.475 de bombe au fost detonate în întreaga lume, majoritatea au fost efectuate de cele două mari puteri Statele Unite ale Americii (1.132 de bombe) şi Uniunea Sovietică (981).

Citește și: SCANDAL la Antena 1: Cine a câștigat premiul de 30.000 de euro de la ‘Chefi la cuțite’

După cum este explicat şi în videoclipul următor, bomba de la Hiroshima, din 6 august 1945, a produs o explozie de 15 kilotone, trei zile mai târziu, Nagasaki a suportat o explozie de 21 de kilotone. Una dintre bombele actuale ale Statelor Unite ale Americii, numită B83, poate produce o explozie de 1,2 megatone.

În perspectivă, o megatonă este echivalentul unui milion de tone de TNT, ceea ce înseamnă că B83 ar putea produce o explozie de 80 de ori mai puternică decât cea a bombei de la Hiroshima.

Citește și: Iulia Vântur vorbește despre DESPĂRȚIREA de Salman Khan: ‘Am un răspuns final’

Norul de fum degajat în urma testării acestei bombe ajunge la altitudinea muntelui Everest. Însă B83 nu este cea mai mare bombă nucleară testată de Statele Unite ale Americii. Bomba Castel Bravo a produs o explozie de 15 megatone.

Însă, în octombrie 1961, Uniunea Sovietică a detonat cea mai mare bombă nucleară din istorie. Bomba Ţarului a produs o explozie de 50 de megatone, fiind de 3.333 mai puternică decât bomba de la Hiroshima.

Citește și: Stephen Hawking, anunţ apocaliptic pentru omenire: ‘Să evadăm de pe Terra’

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât ferestrele caselor din Norvegia şi Finlanda au fost spulberate, iar unda de şoc a călătorit pe întregul glob de trei ori. În acel moment, Uniunea Sovietică a declarat că va construi o bombă de două ori mai puternică decât Bomba Ţarului.

Citește și: Culisele reţinerii Anei Maria Pătru: Cine a turnat-o pe şefa Autorităţii Electorale Permanente

sursa: descopera.ro

Articole similare:

Top