Google anunță că mai multe țări din lume au organizat peste 4.000 de atacuri cibernetice asupra unor persoane

Interesant!
29.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Un responsabil executiv al Google care aparține gigantului Alphabet Inc a declarat că această companie informatică și-a notificat clienții în legătură cu producerea a 4.000 de atacuri cibernetice pe lună sponsorizate de entități statale, informează agenția Reuters.

Vorbind la o conferință privind tehnologia informației, organizată de revista Fortune la Aspen, în statul Colorado, Diane Greene, vicepreședinte al Google și membru al board-ului Alphabet Inc, a menționat cifra în timp ce promova performanțele de securitate ale companiei, scrie Agerpres.

Citește și: Cioloș declanșează cea mai ‘nebună’ operațiune a autorităților de până acum

Google, lider în domeniul căutării pe internet, care dezvoltă sistemul Android mobil și oferă, de asemenea, servicii de e-mail și răspunsuri la o serie de alte solicitări către consumatori, a fost și primul care i-a notificat pe utilizatorii săi în legătură cu spionajul guvernamental. Alte companii, inclusiv Microsoft Corp, i-au urmat exemplul.

Google declarase anterior că a emis zeci de mii de avertizări la fiecare câteva luni, iar consumatorii și-au upgradat propriile sisteme de securitate informatică drept răspuns la aceste avertizări, mai notează Reuters.

Citește și: Cristian Sima, ‘brokerul fugar’, s-a întors în România. Ce dezvăluiri a făcut

Articole similare:

Top