Gică Hagi revine pe teren, alături de legendele fotbalului românesc: Joacă în meciul caritabil pentru dotarea secției de spital unde este tratată fiica arhidiaconului Mihail Bucă

Healthy Living
22.08.2022
Autor: Cristi Teodorescu

Gică Hagi va juca în meciul caritabil organizat de Asociația Liga Legendelor pe Stadionul „1 Mai” din Slobozia în data de 7 septembrie. Scopul acțiunii este strângerea de fonduri pentru dotarea Secției de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni cu aparatură care permite va permite servicii la cele mai înalte standarde internaționale în tratarea copiilor.

Iulian Mihăilă, Președintele Asociației Liga Legendelor, s-a întâlnit sâmbătă cu „Regele Fotbalului”, care a fost de acord să se implice în acțiunea caritabilă.

Clinica beneficiară este cea unde este tratată și Irene Ecaterina, fetița Arhidiaconului Mihail Bucă.

Inițial, Liga Legendelor a propus o strângere de fonduri în beneficiul exclusiv al fetiței, dar părinții au sugerat să se facă mai bine în beneficiul clinicii, pentru a ajuta cât mai mulți copii, mai ales că tratamentul Irenei Ecaterina merge bine și deocamdată medicii cred că nu va fi nevoie de transplant de măduvă, scrie basilica.ro.

Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni este cea mai importantă clinică de hematologie cu specific pediatric și transplant de celule hematopoietice din România.

„Rezultatele noastre sunt comparabile cu cele ale altor clinici, motiv pentru care permanent avem nevoie să investim, să ne adaptăm condițiilor europene, ceea ce facem zilnic, doar că ritmul nostru este lent fără un ajutor financiar important”, a declarat dr. Andreea Șerbănică, reprezentanta clinicii.

Un bilet la meci reprezintă o donație pentru campania caritabilă, de aceea, numărul de bilete care se pot achiziționa este nelimitat. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma online Bilete.ro.

Președintele Asociației Liga Legendelor, Iulian Mihai, l-a vizitat sâmbătă, 20 august 2022, pe Gică Hagi și a obținut ca Regele Fotbalului să joace în meciul caritabil din 7 septembrie.
Irene Ecaterina, cea mai mică din cei cinci copii ai Arhidiaconului Mihail Bucă, se află în prezent la a patra cură de citostatice, care va începe luni la secția menționată a Spitalului Fundeni din Capitală.

Între timp, Arhid. Mihail Bucă face permanent apel la rugăciune pentru toți copiii români care suferă de leucemie și sunt internați la spitalele Fundeni și Bambino Gesù din Roma, Italia.

O utilizatoare de Facebook, după ce a citit că acțiunea a fost inspirată de Irene Ecaterina, a scris într-un comentariu că este nevoie de o Irene care să inspire la fapte bune în multe domenii din societatea românească.

Cei care sunt interesaţi să sprijine eforturile familiei de restabilire a sănătăţii fetiţei lor au posibilitatea de a dona în următoarele conturi:

Banca: Banca Comercială Română (BCR)

Beneficiar: Constantin Irene Ecaterina

Cont RON: RO09RNCB0087171024460002

Cont EURO: RO79RNCB0087171024460003

Cont USD: RO52RNCB0087171024460004

Articole similare:

Top