George Copos: Mitică Dragomir are numărul Fiarei!

Revista Blogurilor
27.05.2012
Autor: dan

„Ca urmare a unui joc fără nici o problemă, FC Rapid este sancţionată de Comisia de Disciplină a LPF cu plata unei amenzi de 10.000 lei ! Motivaţia este aceea că „în minutul 16 galeria echipei Rapid a scandat pentru un interval de 20 DE SECUNDE „M… Dragomir” iar, în minutul 61 aceiaşi galerie a scandat „Mitică la puşcărie” pentru un interval de 15 SECUNDE.

 

Dacă Raportul afirmă acest lucru, trebuie să admit că undeva, în stadion, s-a scandat împotriva domnului Dragomir timp de 35 secunde. Nu a fost frumos, sunt de acord. Haideţi, totuşi, să examinăm faptele şi efectele.

 

Despre durata scandărilor: un meci de fotbal are minim 90 de minute, adică 5.400 de secunde. Timp de 5.365 de secunde „galeria Rapidului a cântat şi a scandat încurajări pentru propria echipă.” – ne spune acest lucru Raportul de Observare. Timp de 35 secunde, adică timp de 0,0065% din timpul de joc, undeva, în stadion, unii au scandat împotriva domnului „D”. Deci, pentru 0,0065 % din timpul de joc în care s-a scandat „anti”, FC Rapid trebuie să plătească o amendă de 10.000 lei !

 

Despre costul unei secunde de scandare „anti”: mă întreb: dacă s-ar fi scandat „anti” într-una, timp de 90 de minute, amenda ar fi fost de 3.600.000 lei, potrivit Regulii de Trei Simple ? Adică minutul de scandare împotriva domnului „D” este de 666,666 lei ? Ce ciudat, secunda de scandare „anti domnul „D” este de 666 lei. Coincidenţă? 666, numărul biblic al Fiarei !

 

Despre iubirea de Mitică: este deja un loc comun faptul că domnul „D” nu este iubit. Nu e nimic personal. În fotbal iubirea vine din rezultate şi din funcţionalitatea sistemului. Atunci când rezultatele nu prea mai sunt, când sistemul nu mai e cel pe care toţi îl doresc, când ajungem să cerem arbitrii străini pentru campionatul intern, când rezultatele se stabilesc în altă parte decât în teren, iubirea se stinge. Nu e elegant dar este explicabil că, uneori, lipsa de iubire îşi găseşte expresie în scandări încărcate de îndemnuri colorate şi de sfaturi adresate Justiţiei.

 

Despre inegalitatea de tratament: dacă un oficial, cum ar fi domnul „D”, este ofensat, se dictează amendă în apărarea sa. Dacă orice alt oficial, un preşedinte de club, spre exemplu, este insultat în aceiaşi manieră, de ce nu se iau aceleaşi măsuri de protecţie şi pentru protejarea sensibilităţii acestuia din urmă ?

 

În anul 2012 Rapidul a fost amendat cu suma de 120.000 lei, pentru motive asemănătoare cu cazul pe care l-am descris mai sus, nu pentru că este cel mai deosebit, ci pentru că este cel mai recent. Nu mi se pare corect ca nişte oameni care îşi exercită dreptul constituţional la libera opinie, chiar dacă îşi permit să-l critice pe domnul „D”, să fie supuşi unei cenzuri de natură financiară. Adică am dreptul să îl critic pe Preşedintele ţării, pe Primul Ministru, pe orice ministru, dar nu am dreptul să îl ating cu nici o vorbă pe domnul „D” ?

 

De ce oare ? Pentru că valoarea unei secunde de scandare împotriva sa este 666 (lei) ?”, scrie pe blog George Copos.

Articole similare:

Top