Galaxy Note 7 va ajunge mai târziu pe piață: Ce s-a întâmplat

Interesant!
25.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Acțiunile grupului sud-coreean Samsung Electronics Co înregistrau miercuri o scădere de peste 2% după ce compania a anunțat că, din cauza cererii peste așteptări pentru noul telefon Galaxy Note 7, va fi nevoită să amâne data de lansare a celui mai nou produs al său pe unele piețe, ceea ce sugerează vânzări inițiale puternice pentru noul smartphone, transmite Reuters.

Citește și: Schimb de REPLICI, în direct, între Mircea Badea și Cătălin Tolontan pe tema Hexi Pharma

„Deoarece pre-comenzile pentru Galaxy Note 7 au depășit estimările noastre, data de lansare pe unele piețe a fost ajustată”, a informat Samsung Electronics, fără a oferi alte detalii cu privire la piețele afectate. Grupul sud-coreean a adăugat că încearcă să majoreze producția la facilitățile unde este produs modelul Galaxy Note 7 în ideea de a face față cererii „cât mai rapid posibil”.

Citește și: Finul lui Victor Ponta a DEMISIONAT din PSD: la ce partid a trecut

Anul trecut, problemele cu producția ecranelor curbate pentru telefonul Galaxy S6 Edge au făcut ca vânzările inițiale să nu se ridice la înălțimea așteptărilor, iar unii investitori se tem ca nu cumva cel mai mare producător mondial de smartphone să repete scenariul dacă nu va face față rapid cererii pentru Galaxy Note 7.

C.W. Chung, analist la Nomura, estimează că Samsung ar putea vinde până la 15 milioane de telefoane Galaxy Note 7 în acest an, comparativ cu nouă milioane de unități Galaxy Note 5 vândute anul trecut. Potrivit acestui analist, cererea peste așteptări nu este un risc major în condițiile în care Samsung produce singur o serie de componente cheie ale Galaxy Note 7 precum display-uri și chip-uri.

Citește și: S-a aflat identitatea a doi dintre cei 5 români morți în cutremurul din Italia / FOTO

Noul telefon Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, speră că aprecierile bune pe care le-a primit Galaxy Note 7 îi vor permite să mențină dinamica vânzărilor și a veniturilor în al doilea trimestru al acestui an. La rândul lor, unii analiști și-au îmbunătățit estimările de profit pentru Samsung datorită aprecierilor pozitive pe care le-a primit Galaxy Note 7.

Citește și: DETALII din noul dosar al lui Liviu Dragnea. Fosta soție nu trebuia să aibă declarație de avere

Articole similare:

Top