Fata de 9 ani care și-a schimbat sexul în 2012, pe coperta „National Geographic” / FOTO

Healthy Living
17.04.2017
Autor: Cristi Teodorescu

În numărul său din ianuarie 2017, revista „National Geographic” a avut-o, pe copertă, pe Avery Jackson, o fată de 9 ani din Statele Unite care și-a schimbat sexul în 2012, relatează madame.lefigaro.fr.

Cauza transsexualismului îi afectează și pe copii, demonstrează „National Geographic”. Revista americană a dezvăluit coperta primului număr din 2017, consacrată lui Avery Jackson, o fetiță de 9 ani care este transsexuală de la vârsta de cinci ani, o premieră în presă.

Citește și: Ieșit din PUȘCĂRIE, un ministru face DEZVĂLUIRI la Antena 3: Iohannis, Ponta și Dragnea, pe listă

Titlul folosit este „Revoluția genului” și citează o declarație a lui Avery Jackson pe coperta revistei, potrivit căreia: „ceea ce este bine în faptul că am devenit fată este că nu mai sunt obligată să semăn cu un băiat”. Fotografia de pe prima pagină a revistei este realizată de fotoreporterul britanic Robin Hammond.

Într-un lung editorial, redactorul șef al „National Geographic”, Susan Goldberg, a explicat alegerea revistei pentru această copertă ieșită din comun. „Vrem să aruncăm o privire asupra rolurilor tradiționale ale genului, în întreaga lume, dar vrem în același timp să ne uităm la gen ca la un spectru”, a scris jurnalista.

Citește și: 23 de răniți după ce un avion și-a golit, accidental, dejecțiile de la WC peste un vas de croazieră

„Astăzi nu vorbim numai despre rolul genurilor pentru băieți și fete, evocăm de asemenea înțelegerea noastră tot mai mare a oamenilor care sunt implicați în această chestiune a genului”, a adăugat ea.

Susan Goldberg precizează că aproape 80 de copii de 9 ani, întâlniți în întreaga lume, sunt și ei prezenți în paginile revistei pentru a discuta despre această chestiune problematică: cum sunt ei afectați de problemele de gen?

Citește și: OFICIAL Referendumul turc a fost VALIDAT: Cu scor a CÂȘTIGAT Erdogan SUPER-PUTERI

averyjackson

Articole similare:

Top