Facebook pregătește o noutate: Ce vom putea face, în curând

Entertainment
08.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Rețeaua Facebook testează posibilitatea ca utilizatorii să poată selecta blocarea acelor reclame care-i deranjează, scrie portalul digitaltrends.com.

Pentru moment, funcția este testată în privința reclamelor de pe Facebook la mărcile de băuturi spirtoase sau asupra comercianților acestei nișe, precum și în cazul creșterii și educării copiilor, conform portalului Ad Age. Această măsură ar urma să fie prima dintr-o serie prin care platforma de socializare va permite utilizatorilor săi blocarea selectivă a anumitor reclame. Cei de la Facebook susțin că vor lua în considerare adăugarea și altor opțiuni pentru această funcție în urma opiniilor exprimate de utilizatori.

Citește și: Antena 1 ia o vedetă la de PRO TV: Transfer de prezentatoare de la Românii au talent

Acestea sunt două dintre cele mai des întâlnite chestiuni, a spus Mark Rabkin, vicepreședinte pentru reclame în cadrul Facebook, conform Ad Age. Pentru familiile care se confruntă cu decesul unui copil, să vadă în continuare reclame pe Facebook despre creșterea copiilor sau lucruri noi pentru bebeluși, acest lucru poate fi cu adevărat deranjant, conform lui Mark Rabkin.

În general, utilizatorii de Facebook pot selecta preferințele lor în materie de reclame în funcție de interesele lor mai largi pe rețeaua de socializare.

Citește și: Avocata judecătorului Stan Mustață rupe tăcerea: Dan Voiculescu trebuia condamnat

Concomitent cu experimentul blocării de către utilizatori a reclamelor, Facebook va actualiza modul de afișare al selectorului de preferințe al reclamelor pentru a face mai ușoară navigarea în cadrul acestuia. Fiind deocamdată doar un experiment în faza de testare, funcția va fi disponibilă inițial unui număr limitat de utilizatori, urmând ca după îmbunătățirea sa să fie disponibilă tuturor celor care folosesc rețeaua de socializare, conform digitaltrends.com.

Citește și: Operațiunea ‘ocultă’ prin care Ponta a pierdut alegerile prezidențiale

Articole similare:

Top