Explicațiile celor mai frecvente 5 vise: Ce înseamnă dacă visezi că faci sex sau cazi în gol

Interesant!
14.02.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Ai visat vreodată că pici un examen? Nu eşti singura persoană care păţeşte asta. O bază de date care cuprinde răspunsurile oamenilor referitoare la frecvenţa anumitor vise nu tocmai plăcute. 45% dintre respondenţi admit că au visat de multe ori că pică un examen important. Datele arată, de asemenea, că acest tip de vise este mai fecvent în cazul femeilor decât al bărbaţilor.

Citește și: Ponta tranşează subiectul zilei: Va fi sau nu noul ministru al Justiţiei?

Baza de date a fost creată de Kelly Bukkeley, un cercetător american al ştiinţei viselor. Datele strânse de ea arată că primele cinci cele mai frecvente vise sunt acelea în care persoana este atacată sau urmărită, cele în care apar situaţii legate de şcoală, cele în care persoana are diverse experienţe sexuale, acelea în care persoana cade într-o prăpastie şi cele în care aceasta încearcă să facă un lucru de foarte multe ori şi nu reuşeşte, scrie Gândul.

Citește și: Iohannis, după întâlnirea cu Grindeanu: Sunt îngrijorat
Expertul a explicat, pentru The Guardian, ce înseamnă fiecare dintre aceste vise:
1. Visul în care eşti atacat sau urmărit: Este întâlnit în aceeaşi măsură atât la femei, cât şi la bărbaţi şi are la bază coşmaruri din copilărie pe care oamenii şi le amintesc de-a lungul vieţii. Atacatorul poate fi reprezentantul unei frici interioare sau a unei dorinţe care a fost reprimată de persoana în cauză. De asemenea, el poate reprezenta lumea exterioară care pune diverse piedici în calea împlinirii unei dorinţe. O a treia posibilitate se regăseşte în eventualitatea existenţei unor strămoşi care au suferit din cauza persecuţiilor şi a căror viaţă a depins de capacitatea lor de răspuns în faţa atacatorilor de diverse tipuri.

Citește și: Dragnea, despre propunerea lui Victor Ponta la Ministerul Justiției

2. Şcoală, profesori, studiu: Este normal ca aproape toate persoanele care au trecut printr-un sistem de învăţământ să viseze aceste lucruri ani mai târziu. Participanţii la acest studiu au trecut, în mare parte, prin ciclurile de învăţământ obişnuite, deci şcoala a fost o preocupare de bază a lor, ceea ce explică această frământare care a rămas în interiorul lor şi se manifestă în visele lor.

Citește și: DNA trece la următorul nivel în dosarul OUG 13 (surse)

3. Experienţe sexuale: În cazul acestui vis există o diferenţă a frecvenţei apariţiei sale între femei şi bărbaţi, frecvenţa mai ridicată fiind regăsită în rândul bărbaţilor. Este greu de spus dacă este vorba despre ceva natural sau provocat. Au bărbaţii astfel de vise fără o cauză specifică sau această apariţie a lor este stimulată de cultura contemporană? Frecvenţa mai scăzută a viselor sexuale în cazul femeilor apare în mod natural sau ele sunt descurajate să aibă astfel de vise sau să vorbească despre ele?

Citește și: Cutia Pandorei a fost deschisă: Achitări în serie pentru ABUZ în SERVICIU la CAB Cluj

Cercetarea de faţă nu poate răspunde acestor întrebări. O posibilă explicaţie este aceea că aceste vise sunt o exprimare a instinctului biologic de reproducere şi îngrădirea acestui instinct în condiţiile morale ale comunităţii în care trăieşte o persoană.

4. Cădere în gol: Visele în care cădem sunt mult mai frecvente decât cele în care zburăm. Astfel de vise pot apărea atunci când se produce trecerea de la un stadiu al somnului la altul. Există şi o explicaţie psihologică a acestora, legată de asocierea lor unor experienţe de viaţă precum schimbările bruşte, pierderea unor persoane apropiate sau diverse traume.

Citește și: Klaus Iohannis nu CEDEAZĂ: Cere din nou DEMISIA Guvernului Grindeanu – VIDEO

5. Visul în care încerci din nou şi din nou să faci ceva: Aceste vise sunt legate de o perioadă stresantă pe care o traversăm în viaţa noastră şi care generează sentimente puternice de frustrare, lipsă de putere de luptă şi frică. Anxietatea este o altă cauză a apariţiei acestui vis.

Citește și: Raport DEVASTATOR: Un ministru din Guvernul Grindeanu, acuzat că a prejudiciat Poșta Română

Articole similare:

Top