Elena Udrea aruncă BOMBA: SRI l-a interceptat pe Traian Băsescu atunci când vorbea cu Dan Andronic

Analisti / Jurnalisti Politici
14.12.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Traian Băsescu a fost interceptat de SRI! Dezvăluirea bombă îi aparține Elenei Udrea. Fostul președinte a fost interceptat în 2011 în discuțiile pe care le avea cu Dan Andronic, patronul Evenimentul Zilei. Totul se întâmpla în dosarul retrocedărilor cu un prejudiciu calculat de DNA la 136 de milioane de euro. Implicate în dosar sunt nume grele ca Remus Truică, prințul Paul și alți 3 miliardari israelieni.

Ținta interceptărilor nu era Băsescu, ci Andronic. Pe numele lui fusese emis mandatul de interceptare, dar cum acesta vorbea și cu Băsescu, au fost interceptate și desele convorbiri telefonice dintre cei doi.
Udrea spune că cea care i-a zis că Traian Băsescu este interceptat e Alina Bica. Elena Udrea a aflat asta de la șefa DIICOT, care a încălcat astfel legile, spunând un secret de stat și de serviciu, ea dezvăluindu-i unui politician cine sunt oamenii interceptați. Udrea a mers la Traian Băsescu, iar președintele de la acea vreme i-a chemat la raport pe șefii SRI. Aceștia i-au spus că au retras mandatul de interceptare. Însă, Udrea nu i-a crezut și a întrebat-o iar pe Alina Bica, șefă la DIICOT atunci, iar aceasta i-a dat de gol pe cei de la SRI, spunând că toate convorbirile lui Andronic erau, în continuare, interceptate.
Toate aceste lucruri au fost spuse de Ion Cristoiu, cel care a citat din jurnalul Elenei Udrea, jurnal primit de la aceasta înainte de prima arestare, din 2015.

”Am mers la Jurnal și, surpriză! am descoperit următorul fragment:
„Cu el (cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. ”

Jurnalul a fost scris în 2014. Cu un an în urmă, înseamnă 2013. Așadar, Elena Udrea dezvăluie că Dan Andronic fusese ascultat în 2011 cu mandat cerut de SRI pe Siguranță națională și nu de DNA pe Corupție.”, scrie Cristoiu.

În mod normal, orice român, fie el procuror, jurnalist deontolog, băsist sau anti-băsist, și-ar pune câteva întrebări de bun simț:

Cum a ajuns șefa DIICOT să vorbească despre interceptări cu un politician, Elena Udrea?

Cum se poate ca șefa anti-mafia să spună secrete de stat oricui?

De ce își permitea Elena Udrea să o întrebe pe Alina Bica despre mandatele de interceptare?

Cum de i-a chemat la ordin Traian Băsescu pe șefii SRI când a aflat că bunul său prieten, Dan Andronic, a fost interceptat și în baza cărei legi a făcut asta și de ce le-a cerut să înceteze interceptările?

Cum s-a putut ca Udrea să o întrebe, din nou pe Bica, dacă șefii SRI i-au spus adevărul lui Traian Băsescu?

Avem de-a face cu niște denunțuri și un auto-denunț din partea Elenei Udrea. Acum, mingea e la DNA! Vor face autoritățile statului ceea ce cere legea în acest nou dosar?

Articole similare:

Top