El e regele care a plecat într-o vizită oficială cu peste 460 de tone de bagaje și 1.000 de persoane / VIDEO

Business
01.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Regele Salman al Arabiei Saudite a sosit miercuri la Jakarta, în cadrul primei vizite pe care o întreprinde un monarh saudit în Indonezia în ultima jumătate de secol, vizită ce are drept scop consolidarea relațiilor economice cu țara care are cea mai numeroasă populație de religie musulmană, relatează AFP.

Însoțit de circa o mie de persoane, inclusiv prinți și miniștri, regele a fost întâmpinat pe aeroportul din Jakarta de către președintele indonezian Joko Widodo și o gardă de onoare.

Citește și: Înfrângere pentru DNA. Prietenii lui Ghiță, patronii Teamnet și Asesoft, au fost ELIBERAȚI

Cu ocazia aceste vizite au fost aduse 460 de tone de echipamente, inclusiv limuzine Mercedes și scări rulante pentru coborârea din avion a regelui. Majoritatea bagajelor au fost trimise direct pe insula Bali, unde suveranul saudit va merge după ce va sta trei zile în Jakarta.

Această vizită a unui rege al Arabiei Saudite în Indonezia este o premieră în ultimii 47 de ani și reprezintă una dintre etapele-cheie ale acestui rar turneu mondial al suveranului, în timp ce țara sa caută să-și diversifice economia pentru a-și reduce dependența de veniturile rezultate din petrol.

Citește și: SURSE – Întâlniri între Liviu Dragnea și Victor Ponta: schimbare neașteptată

”Este o vizită istorică pentru noi”, a declarat secretarul cabinetului indonezian Pramo Anung, potrivit presei locale.

Cu prilejul vizitei, ar putea fi anunțate contracte între Indonezia și Arabia Saudită, precum și acorduri de cooperare în domenii de la securitate la sănătate sau educație.

Citește și: Sebastian Ghiţă a fost LOCALIZAT: Ce l-a dat de gol pe fostul deputat / PRESĂ

Indonezia va solicita, de asemenea, să aibă posibilitatea de a trimite mai mulți cetățeni de-ai săi în pelerinaj la Mecca, în Arabia Saudită, locul de naștere al islamului.

Regele Salman a început mai înainte, în cursul săptămânii, un turneu de trei săptămâni în Asia, prima etapă fiind Malaezia. El va merge apoi în Japonia, China și Maldive.

Citește și: SONDAJ intern PSD: câte procente a pierdut partidul în urma protestelor/SURSE


Articole similare:

Top