Economii de sute de lei la magazin în 5 pași simpli

Business
28.11.2019
Autor: Cristi Teodorescu

Probabil că vi s-a întâmplat măcar o dată în viață. Seara, după o zi plină, vă uitați fix la rafturile frigiderului și nu știți ce să pregătiți pentru cină. Totul se termină fie cu o cină încropită din ce a rămas din alte zile, fie comandați o pizza, fie dați o fugă până la cel mai apropiat fast-food. Rezultatul este că la final de lună bugetul este anihilat și nici măcar nu ați putea să spuneți exact cum.

Vă spunem noi ce s-a întâmplat: nu ați avut un plan clar stabilit de la început! Iată mai jos 10 sfaturi ușor de implementat pentru a cheltui mai puțin, a mânca mai sănătos și a trăi mai relaxat… Mai ales la final de lună.

 

Sfaturi simple pentru economii la alimente

1. Setați un buget lunar

Ușor de spus, dar de unde știți cât să alocați pe lună? Este destul de ușor, de fapt. Timp de o săptămână urmăriți cheltuielile cu mâncarea și apoi alocați acea sumă pentru luna viitoare, multiplicată cu numărul săptămânilor corespunzătoare. După o lună, faceți un nou calcul, mai realist, pentru a vedea cât ați cheltuit.

2. Nu mai puțin. Mai atent!

De ce să mâncați mai puțin și mai prost doar că să vă mențineți într-un buget? Este mult mai simplu să petreceți câteva minute în fiecare zi făcând un plan pentru fiecare masă. Pont: internetul este plin de rețete. Nu trebuie să stați ore în șir storcându-vă creierii ce să mâncați. Dați o căutare pe rețete sezoniere (rețete de iarnă, de exemplu) și notați ce v-a făcut cu ochiul. Chiar dacă e iarnă, aveți toate motivele din lume să adăugați fructe proaspete în meniu.

3. Organizați mese în familie

Nu doar că este mai ieftin să mănânci cu toată familia la masă, dar este și mult mai sănătos. În epoca modernă, suntem inundați de surse de informare care ajung să ne mănânce tot timpul și să ne înstrăineze, însă asta nu înseamnă că nu putem face ceva în legătură cu asta. Stabiliți o zi pe săptămână în care să vă bucurați de o atmosferă caldă și o masă sănătoasă într-o atmosferă sănătoasă, savurând o masă caldă.

4. Contează marca. Dar nu de fiecare dată!

Majoritatea avem mărcile noastre preferate și nici prin cap nu ne-ar trece să le schimbăm. Și totuși, de foarte multe ori produsele generice sunt aproape la fel de bune, însă prețul lor este mult mai mic. Un magazin cunoscut pentru produsele marcă proprie este Lidl, pe ale cărui rafturi puteți găsi aproape orice aliment vă trece prin cap la o calitate comparabilă, însă la un preț mult mai convenabil. Însă doar dacă nu sunteți setat pe o anumită marcă. Dar să fim serioși, chiar avem o marcă preferată pentru fiecare aliment?

5. Vânați reducerile ca un profesionist

Tuturor ne plac reducerile, dar puțini dintre noi ne încumetăm să profităm de ele activ, așa că ne limităm la a cumpăra la prețuri reduse doar atunci când dăm accidental peste o promoție. Este păcat, mai ales azi, când există siteuri dedicate cataloagelor online care sunt doldora de promoții și oferte. Un astfel de site este Catalomat.ro, unde nu doar că puteți să vedeți care sunt cele mai recente cataloage tipărite, dar le și puteți răsfoi în voie oricând aveți câteva minute libere.

Acestea ar fi cele mai benefice sfaturi pentru a economisi sute de lei lunar doar printr-o mai mare atenție acordată cheltuielilor cu alimentele. Și nu uitați: totul pornește de la planificare, însă un plan nu valorează nimic dacă nu urmărim atent ca acesta să devină realitate!

 

Articole similare:

Top