Dovedit ȘTIINȚIFIC: Oamenii cu alunițe TRĂIESC mai MULT

Healthy Living
30.11.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Cercetătorii britanici au descoperit că aluniţele, considerate mai demult simboluri ale frumuseţii, sunt şi semne ale sănătăţii.

Persoanele care au un număr ridicat de aluniţe pe suprafaţa corpului trăiesc mai mult, iar starea lor de sănătate nu va fi una problematică, informează CSID.

Citește și: Elena Udrea face DEZVĂLUIRI despre Crin Antonescu / VIDEO

Potrivit studiului realizat la London King’s College, în mod normal, oamenii au între 30 şi 40 de aluniţe pe corp, puţini fiind cei care au peste 100. Aceştia nu ar trebui să se simtă stigmatizaţi, ci mai degrabă norocoşi, deoarece înseamnă că au oasele mai puternice, vederea mai bună şi sunt mai puţin predispuşi la apariţia ridurilor.

Citește și: Doliu în cinematografie: Un cunoscut actor a murit la 49 de ani

Aluniţele apar atunci când celulele pielii se divizează mai repede decât în mod normal. La unii oameni încep să dispară după vârsta de 40 de ani, iar la alţii continuă să se înmulţească. Acesta este un semn că au celule albe cu telomere mai mari, acestea având rolul de a proteja cromozomii de degradare.

Citește și: Igor Dodon îi declară RĂZBOI lui Klaus Iohannis după declarațiile de azi: ‘E de bonton să RĂSPUNDĂ’

Persoanele care au multe aluniţe au de obicei o viaţă mai lungă şi sunt mai sănătoase.

În urma obţinerii acestor rezultate, cercetătorii vor să dezvolte şi un tratament care să înlocuiască procedurile cosmetice de întinerire a pielii.

Citește și: SURSE – Sondajul care îi dă șah lui Iohannis: prăbușire pentru PNL-USR
sursa: descopera.ro

Articole similare:

Top