DESCOPERIREA anului în Argentina: Ce au găsit oamenii de știință / VIDEO

Interesant!
13.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

O echipă de cercetători de la Asociația de Astronomie din provincia Chaco, din nordul Argentinei, a descoperit un meteorit, care potrivit primelor măsurători cântărește 30 de tone, astfel încât ar putea fi al doilea cel mai mare din lume, relatează EFE.

Descoperirea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în apropiere de localitatea Gancedo, înt-o zonă denumită Campo de Cielo, unde în urmă cu circa 4.000 de ani a avut loc o ploaie de asteroizi metalici.

Citește și: Iubita lui Cristian Boureanu rupe tăcerea: Ce zice despre bătaia pe care o lua fiica acestuia

Mario Vesconi, președintele asociației, a declarat pentru EFE că este surprins de dimensiunea fragmentului descoperit ce depășește așteptările investigațiilor care au fost realizate în zonă în ultimele luni.

Provincia Chaco este locul în care au fost găsiți doi dintre cei trei meteoriți cei mai mari din lume, totuși cele două fragmente sunt mult mai mici decât meteoritul Hoba, descoperit în Namibia, care depășește 66 de tone.

Citește și: Gabriela Firea AMENINȚĂ cu DEMISIA: Vă spun cu toată sinceritatea, în fața sfintei cărți

Potrivit Asociației de Astronomie din Chaco, până în prezent au fost recuperați doar 35 % dintre meteoriții căzuți în această zonă acum 4.000 de ani, dintre care o mare parte se găsesc în provincia învecinată, Santiago del Estero.

Mario Vesconi a cerut guvernului ajutor pentru ca și această provincie să înceapă cercetările pe teren pentru a se putea completa recuperarea acestor fragmentele milenare de corpuri cerești.

Citește și: Afirmaţii şocante despre fata lui Cristian Boureanu: ‘E isterică! A fost dată afară de la şcoală’

Articole similare:

Top