Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase. Rezultatele promițătoare urmează însă să fie confirmate de studii complementare, scrie luni metronews.fr.
Citește și: VIDEO – Crin Antonescu DEZVĂLUIE jocurile SUBTERANE prin care Olteanu a ajuns la BNR
Cercetători de la Universitatea din Saint-Louis au analizat celule canceroase colorectale și au comparat în laborator efectele mai multor compuși anticancer asupra acestui tip de celule. Mai întâi curcumina, cu proprietăți antiinflamatoare, și apoi silimarina, terminând cu asociația celor două.
Studiul a demonstrat că „asocierea celor două substanțe inhibă acțiunea celulelor canceroase și le împiedică să se răspândească”, afirmă dr Uthayashanker Ezechiel, unul din autorii cercetării. În plus, când celulele canceroase au fost expuse mai întâi la curcumină și apoi la silimarină, cantitatea de celule distruse a fost mai mare, adaugă el.
Citește și: Reacție din PSD: Reținerea lui Olteanu duce către Tăriceanu. Suntem ȘOCAȚI! E INIMAGINABIL!
Noua descoperire ar putea deschide calea unor noi abordări în realizarea unor tratamente mai puțin agresive. În prezent, tratarea cancerului depinde de stadiul și întinderea tumorii și de starea de sănătate generală a pacientului. Chirurgia, radioterapia și chimioterapia se pot asocia pentru a învinge boala.
Dacă se va elabora un tratament pe bază de curcumină și silimarină, acest lucru nu se va întâmpla imediat, studiul fiind doar în stadiu preliminar. Următoarea etapă pentru cercetători va fi înțelegerea modului în care acționează amestecul, înainte de realizarea unor teste pe animale și apoi, pe termen mai lung, pe oameni. „Concentrații prea mari de curcumină și silimarină pot fi periculoase”, precizează dr Ezechiel.
Citește și: Mita lui SOV, efect de domino: De ce se tem liberalii. Ce greu PNL ar putea da cu subsemnatul la DNA
Studiul amintește că alimentația poate avea efecte benefice asupra sănătății, îndeosebi în lupta împotriva cancerului. „Deocamdată este mai sigur să se adauge puțin condiment în alimentație și să se consume curcumină în alimente precum curcuma sau curry decât să se să ia doze mai ridicate de astfel de compuși”, recomandă autorii cercetării.
Astfel, presărarea unei cantități mici de condimente în supe și salate poate contribui la completarea de antioxidanți.
Citește și: OFICIAL DNA – De ce trebuie arestat Bogdan Olteanu. Acuzațiile la adresa viceguvernatorului BNR
Articole similare:
PSD dă șah Vienei: Austria ar putea fi obligată să justifice legal folosirea dreptului de veto în cazul Schengen

Lovitură pentru Vladimir Putin: Unul dintre principalii sponsori nu mai cumpără de la el

După ce a cântat prohodul AUR, Cristian Tudor Popescu crede că partidul va exploda în sondaje: ‘Se va duce și mai sus’

‘Cardinalul Verde’ din Ucraina: Omul care îl poate scoate din joc pe Volodimir Zelenski

Klaus Iohannis cântărește amenințarea lui Marcel Ciolacu la adresa Austriei: ‘Trebuie foarte bine analizată’

Dragoș Damian detonează bomba: România nu intră în Spațiul Schengen. Miza este cu mult mai mare

De ce au dispărut din circulație bancnotele de 20 de lei, deși încă sunt valabile

FOTO Protecția Consumatorului a închis Taverna Racilor din Herăstrău: Șoc și groază ce s-a găsit în restaurant

Ungaria face dezvăluiri despre miza cerealelor ucrainene: SUA, Arabia Saudită și Țările de jos preiau ostil noi piețe în Uniunea Europeană
