DEFINITIV Asta e țara din Uniunea Europeană care a interzis avortul

Healthy Living
18.05.2016
Autor: Cristi Teodorescu

O tara din UE ia in considerare schimbarea legislatiei pentru a interzice in totalitate avorturile. Propunerea venita din partea Bisericii Catolice se bucura de sprijin din partea partidului de guvernamant. Este vorba despre Polonia. Propunerea, criticata ca fiind “medievala”, prevede ca avortul ar trebui sa fie ilegal, chiar si in cazul unui viol sau a unor probleme grave de sanatate ale fatului.

Citește și: Laura Chiriac LOVEȘTE dur Realitatea, după scandalul din studio: Îmi datorează patru salarii

Polonia are in prezent una dintre cele mai stricte legi privind avortul din Europa, permitand aceasta practica doar in cazul unui viol sau daca fatul are probleme grave de sanatate. Interzicera avortului a fost promovata de catre episcopii Bisericii Catolice fiind sustinuta de politicieni de rang inalt din randul Partidul Lege si Justitie, aflat la guvernare inca din luna octombrie si avand legaturi stranse cu Biserica.

Citește și: ANUNȚUL care dă fiori: Primul om creat în laborator

Ordo Iuris, un grup juridic conservator cunoscut drept militant pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, a elaborat propunerea, aprobata apoi in Conferinta Episcopiei Poloneze. Premierul polonez, Beata Szydlo, vazut de presa drept o marioneta a lui Kaczynski a venit de asemenea in sprijinul acestei propuneri, sustinand ca numerosi politicieni din randul partidului doresc acelasi lucru.

Citește și: DEMISIE la PRO TV: A plecat din televiziune după 15 ani

In Polonia exista deja pe piata neagra medicamente pentru provocarea avortului. Unele medicamente destinate problemelor la ficat, luate in cantitati mai mari, pot provoca avorturi spontane. Exista si bloguri care trateaza acest subiect. Multi oameni vad aceasta propunere ca pe o intoarcere a favorului pe care Guvernul o face Bisericii Catolice. Biserica are o influenta extrem de puternica in Polonia, tara puternic catolica, reusind sa mobilizeze electoratul la vot.

Citește și: STENOGRAME INCENDIARE cu Ludovic Orban! Cum negocia liberalul: Antena 3 apare în discuție

Articole similare:

Top