Pe blogul său, Daciana spune că a constatat că mai mulți părinți, cu care a stat de vorbă în ultimii ani, se sperie de această sintagmă, ”educație nutrițională” deoarece li se pare ceva foarte complicat, dar că, după părerea ei ”ca să-i înveți pe cei mici despre nutriție, ai nevoie de câteva lucruri foarte simple.”
Ea a dezvăluit pentru cei care citesc blogul o rețetă pe care o folosește.
Iată rețeta Dacianei Sârbu:
” – puțin timp liber, dedicat 100% copilului. Știu că timpul e prețios pentru toată lumea, dar o jumătate de oră poate fi rezervată, duminică dimineața, unei activități care va aduce buna dispoziție în familie și multe beneficii pe viitor;
– câteva ingrediente propriu-zise, simple, dar bine alese: făină integrală (în locul făinii albe, lipsite de orice substanțe utile organismului), zahăr brun (în loc de zahăr alb, foarte procesat), ulei vegetal (în loc de unt), ouă de la țară și orice alte mirodenii și arome care se numără printre favoritele copilului. Nu are încă arome favorite? Lăsați-l să le descopere! După ce va gusta și mirosi scorțișoara, vanilia sau coaja de lămâie proaspăt rasă, bucătăria i se va părea un tărâm magic, plin de comori;
– o rețetă simplă de biscuiți sau fursecuri;
– câteva forme de tăiat aluatul, care să evoce figurine, steluțe, flori. Sau învățați copilul să taie (cu sprijinul vostru, bineînțeles) aluatul în forme libere, ca și când ar desena un brăduț, o balerină sau chiar pe Batman.”


