Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

Analisti / Jurnalisti Politici
26.10.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, apelul lui Călin Popescu Tăriceanu către parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi și reacția lui Klaus Iohannis la aceste declarații. Jurnalistul a catalogat afirmațiile șefului Senatului ca fiind ghidate după un „principiu comunist sută la sută”.

Citește și: Reguli NOI pentru înmormântare. Sunt introduse amenzi URIAȘE

Legat de reacția președintelui Klaus Iohannis, Cristian Tudor Popescu a declarat: „Domnul Iohannis şi-a creat acest tipar de comportament în care nu foloseşte cuvinte dure la adresa adversarilor, reacţionează cu talaşul acela, fin, pe care îl mestecă încontinuu, care i se potriveşte mai bine. (…) Acesta este exemplul tipic al domnului Iohannis de ieşire din fel, nu aşa îi e felul. Domnul Iohannis nu foloseşte astfel de cuvinte, în general. Acum, cineva l-a sfătuit, suntem în campanie electorală, trebuie să ridicaţi puţin ştacheta sau să o coborâți, că asta e o coborâre, şi să folosiţi cuvinte dintr-astea care merg la popor. Sunt pline ecranele de insulte, în clipa de faţă, aruncate între politicieni, între jurnalişti şi domnul Iohannis s-a gândit să fie trendy. Asta e chestie trendy, cu „individ”.

Citește și: Declarație șoc: ‘Este suprasaturație de agenți secreți străini în București’

„În legătură cu instigarea practicată de al doilea individ în stat, instigarea parlamentului la ce? Ce-i acolo de fapt? Ce-a făcut domnul asta? Singurul lucru care mai are o relevanţă în ce-l priveşte pe acest individ e faptul că e membru fondator al Partidului Național Liberal după ’89 şi preşedinte şi fost preşedinte al acestui partid deci se numeşte liberal”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

Citește și: SURPRIZA pregătită de PSD: Cine ar putea fi premierul propus (surse)

„Ce spune el acolo înseamnă subordonarea justiţiei de către politic, exact asta, care este un principiu comunist sută la sută, pe care îl enunţă acest domn liberal. Când spune „Blocaţi toate dosarele care vin”, deci împiedicaţi, practic, judecătorii să-şi facă meseria în continuare, blocând dosarele trimise de DNA în Parlament. Acesta este un principiu comunist. Politicul, pentru că visul de aur aflat atât în subconştientul, cât şi în conştientul celor care compun acest parlament al României este să fie un urmaş al partidului comunist, să aibă acele puteri discreţionare pe care le avea partidul comunist”.

Citește și: Un lider PNL confirmă cel mai controversat episod din cariera lui Cioloș

„Acolo judecătorul era, mai întâi, instruit de la partid, după aia judecă. Cine trebuia condamnat, era condamnat, indiferent că nu furase, ci i se furase, indiferent că nu lovise pe nimeni, ci fusese bătut măr, era condamnat că aşa spune partidul. Şi invers, dacă lovește pe cineva cu maşină, beat fiind, pe trecerea de pietoni, dacă partidul spunea că e nevinovat, era nevinovat. Asta vrea domnul liberal, să hotărască politicul, parlamentul, partidul comunist în locul judecătorilor”, a adăugat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Citește și: Oreste DEZVĂLUIE: ‘Cine este președintele implicat în scandalul Black Cube’

Articole similare:

Top