Cum și-a PROCURAT Ana Birchall o ‘AUDIENȚĂ’ la Papa Francisc și cum și-a cumpărat o medalie de argint

Analisti / Jurnalisti Politici
28.11.2019
Autor: Cristi Teodorescu

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, se laudă, pe pagina sa de Facebook că a fost primită în ”audiență” de Papa Francisc! Toate bune și frumoase, dar cum a ajuns ea la Vatican, să fie primită de Papă, deși nu mai are nicio funcție oficială? Mai mult, ea prezintă și o medalie, dar despre care nu spune cum a ajuns în posesia ei. O medalie cumpărată, așa cum poate să o facă orice pelerin.

Informația despre audiența oferită de papă Anei Birchall a apărut și pe STIRIPESURSE.RO. Adevărul apare chiar pe pagina oficială a Vaticanului.

”În această dimineață, Sfântul Părinte Francisc primește participanții la cea de-a XIX-a întâlnire la nivel înalt organizată de Centrul Internațional Nizami Ganjavi din Azerbaidjan (NGIC), care are loc la Roma în 27 și 28 noiembrie 2019, pe tema: ” Libertatea împotriva violenței: pace, securitate și prevenirea conflictelor în agenda de dezvoltare a anului 2030”, se arată pe agenda oficială a suveranului pontif.

Nici vorbă despre o audiență acordată Anei Birchall. Este e o audiență din dimineața zilei de 27 noiembrie, când papa Francisc i-a primit pe reprezentanții unei fundații din Azerbaidjan. Printre ei s-a aflat, curios lucru, și Ana Birchall. Deși româncă, Birchall ”s-a infiltrat” printre reprezentanții Fundației Nizami Ganjavi. Așa a apărut Birchall că a fost în ”audiență” la papă. A omis să precizeze că a făcut parte dintr-un grup numeros și că audiența a fost acordată reprezentanților unei fundații din străinătate.

Apoi, Birchall postează și niște poze cu o medalie. O medalie pe care Vaticanul o editează anual. Cea din acest an este dedicată celui de-al șaptelea an al pontificatului papei Francisc. Ea poate fi cumpărată de oricine. Ana Birchall a cumpărat-o pe cea de argint. Au fost produse 2.000 de astfel de obiecte, iar Birchall o are pe cea cu numărul 144. Pentru cei care doresc, o astfel de medalie se poate ahiziționa de la la sediul Administraţiei Patrimoniului Scaunului Apostolic al Statului Cetăţii Vaticanului şi în librăriile gestionate de Editura Librăriei Vaticane (LEV).

Medaliile sunt disponibile, în număr de 30, și de aur, dar și de bronz, 2.500. Medalia este opera lui Orietta Rossi și fiecare exemplar este însoțit de un certificat de garanție numerotat cu sigiliul uscat al Secretarului de Stat și al Institutului Poligrafic și al Monetăriei statului italian.

Dar, să revenim la fundația în care ”s-a infiltrat” Birchall. Fundația Nizami Ganjavi a fost creată în 2012 în Azerbaidjan. Principalul său obiectiv este de a promova dialogul între culturi și popoare. Este o organizație internațională care se inspiră din lucrările poetului persan din secolul al XII-lea, Nizami Ganjavi. Printre membrii acestei organizații se numără și șefi de stat și reprezentanți ai unor organizații internaționale de prestigiu. Din 2012, peste 3.000 de persoane din 87 de țări au participat la conferințe, forumuri și ateliere promovate de Fundația din Azerbaidjan. Nizami Ganjavi s-a născut în 1141 în Gäncä.

Birchall a susținut și discurs de câteva minute în panelul doi al zilei a doua a evenimentului de la Roma al Fundației, pe 27 noiembrie.

Articole similare:

Top