Cum îi învaţă norvegienii pe musulmani că o femeie care poartă fustă scurtă nu vrea să facă sex

Life & Style
24.01.2016
Autor: Roxana Popa

Orele de educaţie sexuală sunt introduse de ani buni în Norvegia, dar mai nou au fost incluse şi lecţii pentru migranţii musulmani, în special pentru bărbaţi. Acestora li se arată imagini cu europence îmbrăcate în fuste scurte şi încălţate cu pantofi cu toc, care stau cu picioarele depărtate, şi li se explică faptul că în Europa o astfel de atitudine nu echivalează cu o invitaţie la sex.

După atacurile sexuale care au avut loc în Köln, Germania, norvegienii au organzat clase de educaţie sexuală pentru migranţii arabi şi africani, pentru a le explica faptul că vestimentaţia sumară sau comportamentul mai îndrăzneţ al europencelor nu înseamnă că acestea vor să întreţină relaţii sexuale.

În cadrul orelor de educaţie sexuală sunt folosite imagini cu femei îmbrăcate în fuste scurte şi încălţate cu pantofi cu toc, care stau cu picioarele depărtate (foto jos), pentru a sublinia faptul că nici măcar o poziţie de acest gen nu înseamnă că femeia respectivă vrea să facă sex, informează Daily Mail.

Instructorii le explică bărbaţilor de origine siriană şi sudaneză, în cadrul unui curs de înţelegere a femeilor şi codurilor culturale, organizat lângă Stavanger, în Novegia, ce înseamnă viol şi violenţă sexuală (foto jos), notează Daily Mail.

femeie

Linda Hagen a declarat pentru publicaţia britanică faptul că nu au cum să-i schimbe pe bărbaţii care sunt violenţi, pentru că adesea aceştia se confruntă cu probleme şi mai complexe.

Aceasta a povestit că în timpul cursurilor s-a lovit de situaţii în care bărbaţii i-au povestit că o femeie i-a sărutat, „deci asta este o invitaţie la sex”, şi că „dacă a acceptat să vină la mine acasă, asta înseamnă că şi-a dat consimţământul” (pentru a face sex – n.r.). Confruntată cu astfel de exemple oferite de bărbaţii musulmani, Hagen trebuie să le explice clar că standardele occidentale sunt diferite de cele din multe ţări islamice. În contrast cu fotografiile în care apar europence, bărbaţilor li se arată fotografii cu femei care au capul acoperit de portul tradiţional musulman hajib (foto jos).

jihab

Hagen este de părere că atacurile sexuale din Koln, din noaptea de Revelion, au avut loc din cauza acţiunii unui grup dur de migranţi violenţi care a instigat la abuz, aceştia fiind urmaţi de alţi bărbaţi, care în mod natural nu sunt agresivi, dar în situaţia creată li s-a alăturat. „Cei care caută azil luptă alături de noi împotriva violenţei şi violului. Sunt îngrijoraţi şi preocupaţi de reputaţia lor şi ar vrea să ajute la acomodarea lor în noua ţară”, a mai precizat Hagen pentru Daily Mail.

Pe 27 ianuarie, Linda Hagen va susţine o conferinţă la Oslo, în faţa unei delegaţii internaţionale, ocazie cu care le va prezenta oficialilor cum pot implementa astfel de cursuri pentru migranţi şi în ţările lor.

În cadrul cursurilor, emigranţii sunt rugaţi să răspundă la întrebări de genul „Care este diferenţa dintre dragoste şi sex?”, Ce vă transmit imaginile cu o femeie care are umerii dezgoliţi, dar cea în care femeia are capul acoperit?”, „Folosirea violenţei poate fi legitimă?” şi „Cum îţi dai seama că o femeie şi-a dat consimţământul pentru a face sex?”.

Bărbaţilor li se arată, de asemenea, filmuleţe educative, care sunt de obicei arătate elevilor din ciclul gimnazial. În filmuleţ are loc o petrecere unde doi adolescenţi flirtează şi se sărută, pentru ca apoi băiatul să tragă fata într-o cameră şi să închidă uşa. Băiatul devine agresiv cu fata, în ciuda refuzurilor acesteia şi a încercărilor de a se împotrivi. Filmul se încheie cu mesajul „Nu înseamnă nu”.

sursa: Adevarul

Articole similare:

Top