Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Politica
25.05.2017
Autor: Roxana Popa

Se ingroasa gluma in sistem. Pentru ca, in timp ce parlamentarii au inceput deja sarabanda audierilor despre „noaptea generalilor”, un nou personaj de la varful serviciilor secrete va intra la randul sau in „malaxor”. Este vorba despre generalul Lucian Pahontu, nimeni altul decat seful SPP. Si cel care, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, ar fi dat si el o raita prin zona in acea seara. Unde oricum mai multe masini ai Serviciului de Paza si Protectie, cu tot cu baietii din dotare stationau pe strazile alaturate, relatează National.

Iar acest nou scandal poate sa fie „inceputul sfarsitului” pentru Pahontu, cel mai longeviv sef de serviciu secret, care se afla la conducerea SPP-ului inca din anul 2005! Si care, dupa ce a ratat la mustrata penetrarea Ministerului de Interne, unde unde dupa cum sustin sursele noastre era gata-gata sa o impuna drept secretar de stat pe Oana Schmidt Haineala, se poate trezi acum intr-un nou scandal. Mai ales daca vor aparea si fotografiile buclucase cu masinile SPP, care in niciun caz nu aveau de ce sa inconjoare casa lui Gabriel Oprea in noaptea alegerilor prezidentiale.

Verificare de rutina

Desigur ca poate fi o simpla intamplare daca Lucian Pahontu o fi trecut prin zona in acea seara care de-abia acum zguduie scena politica si sistemul. Sau o fi fost o simpla verificare de rutina sa vada daca baietii sai isi fac bine treaba. Poate, de asemenea, ca doar masina sa-i fi fost observata in zona. Dar cert este ca lupta la varful sistemului se ascute, iar eventuala scoatere de la naftalina a fotografiilor cu masini ale Serviciului de Protectie si Paza grupate in „noaptea generalilor” poate spune multe despre aceste aspecte. Oricum, sunt semnale tot mai clare ca lucrurile incep sa se agite si la Serviciul de Protectie si Paza, ceea ce face ca doar STS-ul si DGIA sa ramana deocamdata departe de „cercul vicios” in care se invart serviciile secrete romanesti in ultima vreme.

Articole similare:

Top