Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Analisti / Jurnalisti Politici
26.10.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe Dacian Cioloș pentru declarațiile de astăzi, cum că nu ar conduce un guvern de uniune națională sau un guvern cu PSD în componență. Chiar și-așa, jurnalistul vede în premier o soluție pentru după alegeri. Pe de altă parte, el a enumerate zece „considerente morale” pe care le are Dacian Cioloș.

„Dl. Cioloș este un fenomen rar în viața noastră politică și electorală, pe care l-aș numi tresărire morală. În mod normal, opțiunile populare, criteriile după care se judecă în alegeri și în general în preferințele politice sunt buzunarul și burta. În rare situații ele sunt suspendate”, a spus jurnalistul.

Citește și: Oreste DEZVĂLUIE: ‘Cine este președintele implicat în scandalul Black Cube’

„Suspendările astea se petrec toamna, în luna noiembrie. Întotdeauna. Acum 20 de ani s-a produs prima tresărire morală, prin care a câștigat Emil Constantinescu alegerile. Asta s-a întâmplat în urma morții lui Corneliu Coposu din 1995, care a creat un soi de remușcare pentru ce îndurase el sub comuniști. Acest reflux moral a dus atunci la victoria Convenției. S-a mai întâmplat asta în 2014 cu acest domn (Klaus Iohannis, n.red.). Votul care l-a învins pe Victor Ponta nu a mai fost bazat pe burtă și pe buzunar, că dl. Ponta avea ce să ofere, a fost bazat pe demnitatea umană. Deci un criteriu moral. Tot asta s-a întâmplat acum un an după Colectiv. Manifestările care au dus la demisia lui Victor Ponta și ele au fost o tresărire morală. Oamenii aceia nu ieșeau în stradă primească bani în plus, locuri de muncă sau altceva”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Reguli NOI pentru înmormântare. Sunt introduse amenzi URIAȘE

Jurnalistul a adăugat că Dacian Cioloș nu a trecut întâmplător termenul „Colectiv” în platforma „România 100”.

„De ce dl. Cioloș are o popularitate remarcabilă? Are la o categorie de populație care s-a manifestat și acum un an și acum doi ani. Oameni relativ tineri văd o soluție în domnul Cioloș, o soluție de natură morală, nu de natură tehnică, nici măcar de natură politică”, a precizat jurnalistul, adăugând că „guvernarea tehnocrată n-a făcut nici mult bine, nici mult rău” și a menționat astfel unele alegeri de miniștri din cabinet.

Cristian Tudor Popescu spune că premierul Cioloș este apreciat datorită a zece „considerente morale”.

Citește și: Declarație șoc: ‘Este suprasaturație de agenți secreți străini în București’

„Vă citesc și eu zece:

nu face promisiuni pe care nu crede că le poate îndeplini;
dacă își dă cuvântul, se ține de el;
când greșește, recunoaște imediat și încearcă să repare;
nu are belciug în nas de care să fie tras;
nu încearcă să fie altfel decât e felul;
el umple funcția, nu funcția îl umple pe el;
în loc de coloană cu polițiști, se scoală mai devreme;
acționează ca un inginer, nu ca un politican; Asupra acestui punct opt, după cum am început discuția de azi, începem să avem dubii.
gândește România în Europa;
nu își dorește puterea cu orice preț.”
În continure, Cristian Tudor Popescu a explicat termenul „politican”, acesta fiind un termen diferit în sens rău față de „politician”.

Citește și: Tensiuni în USR: Candidatul care a tulburat apele în partidul lui Nicușor Dan (surse)

„Îmi pare rău pentru dl. Cioloș, cu aceste declarații că nu va avea legătură cu un guvern de uniune națională… E prima enormitate pe care o aud de la acest om, rațional până acum. Ce rost mai are prezentarea ta de până acum, ca tehnocrat, ca inginer, dispus să-și ofere serviciile majorității ce va ieși dacă tu spui acum că nu vrei guvern de uniune națională și nu vreau cu un partid?”, a menționat el.

Jurnalistul a precizat că îl consideră în continuare pe Dacian Cioloș o soluție de premier. „Stimate domn Cioloș, sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit”, a subliniat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citește și: SURPRIZA pregătită de PSD: Cine ar putea fi premierul propus (surse)

Articole similare:

Top